Ankerschool helpt mee aan klimaat

Ook de Vrije Basisschool De Appelaar denkt aan het milieu in Oosterzele. De drie afdelingen Dorp 48 (Oosterzele), Brielstraat 8 (Gijzenzele) en Roosbloemstraat 22a (Anker) planden een zwerfvuilactie rondom de school. Een mooi initiatief. Op vrijdag 15 maart kwamen de oudste kleuters van de Ankerschool in actie. (Reporter 17, foto’s VBS)

De zwerfvuilactie werd een mooi succes. Acht zakken vuil werden opgehaald en dat één week na de zwerfvuilactie in Oosterzele. Te betreuren dat er opnieuw veel afval opgeraapt moest worden. De kleuters gingen met een nog niet geziene bevlogenheid aan de slag. Jeugdig enthousiasme. Jong geleerd, oud gedaan. De juffen voelden bij de kleuters een onbevangen levenslust. Ze glommen van trots. Jongeren bewust maken van het milieu, mooi item van VBS De Appelaar. Blijven sensibiliseren. Hoopgevend. Het wordt inderdaad hoog tijd dat we met zijn allen beseffen dat zo maar vuil weggooien op straat niet kan. Komaf maken met zwerfvuil. Tijdens de milieuweek in het teken van het klimaat vergat het gemeentebestuur ook de scholen niet te betrekken. Maar het gemeentebestuur wil zo breed mogelijk iedereen betrekken bij het gemeentelijk klimaatbeleid. Er is al veel werk gemaakt van afval, water, aankoop bos, vergroening wagenpark gemeente, laadpalen, zonnepanelen op dak gemeentehuis, Repair Caf é,…Maar, het werk is nog niet af. Ook handelen op kleine schaal. Het milieu beperkt zich niet tot één week.       Reporter 17