Zottegemnaar wint gaming evenement

Frag-o-Matic is een gamingfestival dat jaarlijks wordt georganiseerd in Wieze. Tijdens het evenement neemt elke deelnemer zijn eigen pc of laptop mee. Tijdens het weekend van 1 maart tot en met 3 maart werden meerdere spelwedstrijden georganiseerd. Naast deze wedstrijden vinden er nog vele andere activiteiten plaats en heeft elk evenement zijn eigen thema, waardoor een unieke sfeer ontstaat. Dit jaar kon de Zottegemnaar David Azizov ook een prijs in ontvangst nemen.

“Al van kleins af aan ben ik bezeten door videogames. Ik herinner me nog hoe ik op de schoolbanken reeds reikhalzend uitkeek om te gamen. In mijn jongere jaren speelde ik voornamelijk Runescape. Op een gegeven moment kocht ik een playstation, maar ik besefte al meteen dat ik altijd een PC-gamer zou blijven. Op aanraden van een vriend, ben ik gestart het spel ‘Rainbow Six Siege’ competitief te spelen.” getuigt een jonge David Azizov, die in de gaming community gekend staat als ‘Lil Soggy’. Hij behaalde met zijn team de eerste plaats in het videospel ‘Rainbow Six Siege’.

De zogenaamde ‘E-sports’ nemen steeds meer in omvang toe. Zo is Frag-O-Matic aan zijn vijftiende editie toe. In de afgelopen jaren kon men rekenen op 25.000 participanten en 300.000 euro aan prijzengeld. Daarmee zijn ze het grootste gaming evenement in ons land. Een wedstrijd winnen, is dan ook een belangrijke verwezenlijking die een competitieve gamer op zijn palmares kan plaatsen.