Groen Horebeke doet mee aan Applausdag voor fietsers op 21 maart 2019

Op donderdag 21 maart 2019 staan, voor het zesde jaar op rij, meer dan 170 teams over heel Belgi ë tijdens de ochtendspits paraat om fietsers te belonen met een applaus.
Ook Groen Horebeke doet mee!

Met de Applausdag wil de Fietsersbond, de belangenbehartiger van alle fietsers, de fietsers feliciteren. Een hartverwarmend applaus voor mensen die dagelijks de fiets nemen voor woon-werkverkeer, naar school, naar de winkel…
Om hen te bedanken en aan te moedigen: zij maken de keuze voor het slimste, gezondste en meest milieuvriendelijke vervoermiddel!
De Nationale Applausdag voor fietsers viert dit jaar zijn zesde verjaardag. De Applausdag startte jaren geleden in Mechelen, door de Fietsersbond Mechelen en Mechelen Klimaatstad. Al van het begin toverde het applaus een glimlach op het gezicht van elke fietser. Na tientallen Mechelse edities ging het fietsapplaus in 2014 nationaal. En elk jaar blijft het aantal teams groeien… Vorig jaar applaudisseerden 135 teams – dit jaar wordt de kaap van 170 teams gerond!

Groen Horebeke doet hier voor de tweede keer aan mee.
Met deze actie zet Groen Horebeke fietsen op een plezante en vooral zeer positieve manier in de kijker, en vraagt Groen blijvende aandacht voor een duurzaam fietsbeleid.
Reeds meerdere jaren vragen we meer inspanningen om van Horebeke een fietsvriendelijke gemeente te maken voor alle fietsers, zowel de recreatieve maar ook en vooral de dagelijkse fietsers. We hebben een aantal maatregelen uitgewerkt die Horebeke als fietsgemeente op de kaart kan zetten. De realisatie van deze voorstellen zal een positief effect hebben op vlak van mobiliteit, recreatie en toerisme.
Fietsrekken aan alle openbare gebouwen zijn een must zodat je veilig je fiets kan stallen.
Fietspaden langs de grote verkeersassen zoals Smarre, Broekestraat…moeten verplaatsingen met de fiets aanmoedigen.
En wat te denken van een fietsherstel kit in het gemeentehuis voor fietsers met pech.
Maar ook goed onderhouden autoloze, veldwegen die een alternatief vormen voor de drukkere wegen. De A Hansstraat en de Kullaarsweg zijn veldwegen waar fietsers vlot en veilig kunnen rijden mits ze goed onderhouden worden.

Waar krijgen fietsers applaus?

PRAKTISCH:
Wanneer: donderdag 21 maart 2019 7u30-8u30
Waar: Horebeke, kruising Smarre en Korsele