Nacht van de geschiedenis in brouwerij De Graal (Davidsfonds Brakel -Lierde)

 

In Brouwerij De Graal organiseerde het Davidsfonds ‘de Nacht van de Geschiedenis’ met als thema meesterschap.
Davidsfonds Brakel-Lierde vult dat altijd lokaal in en koos voor meesterbrouwer Wim Saeyens van brouwerij De Graal. Gastvrij ontvangen door Geertrui en Marleen, kregen we van Wim een gedreven overzicht van het brouwproces, en een indrukwekkende rondleiding in de nieuwe brouwerij. Op de Nacht van de Geschiedenis blik je ook eens terug naar het verleden om de toekomst zo goed mogelijk aan te pakken: een filmverslag uit de geschiedenisdoos met de opstart van de eerste brouwerij gaf mooi de evolutie weer doorheen de tijd.
Van ingredi ënt tot afgewerkt product is er toch wel een proces nodig dat heel wat kennis en vaardigheden vereist. De theorie werd dan getoetst aan de praktijk want zoals we zo mooi in het Nederlands zeggen: the proof of the pudding is in the eating.
Een geslaagde en gesmaakte Nacht van de Geschiedenis.