‘Le Mur de l’Atlantique’, laatste film met filmlegende Bourvil

Noteer alvast 15 april, 14 u. Dankzij Seniorenraad Oosterzele krijg je een unieke kans om in de theaterzaal GC De Kluize in Scheldewindeke te komen kijken naar de filmtopper ‘Le Mur de l’Atlantique’, met de legendarische Bourvil in de hoofdrol. Lachen, brullen, gieren geblazen in deze Franse oorlogskomedie. (Reporter 17)

De rol van L éon Duchemin is op maat gesneden voor Bourvil. ‘Le Mur de l’Atlantique’ is zijn allerlaatste film geworden. De film speelt in Normandi ë in 1943. L éon Duchemin krijgt in zijn restaurant zowel Nazi-officieren als Franse verzetsstrijders over de vloer. Om zijn klanten niet voor de borst te stoten, stelt L éon zich neutraal op, totdat een Britse piloot letterlijk uit de lucht komt vallen in het bed van zijn dochter. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden geraakt L éon betrokken in de activiteiten van het verzet.
Deelnemen kost 5 euro (film, koffie en gebakje inbegrepen). Tickets zijn te verkrijgen in GC De Kluize, Sportstraat 3, Scheldewindeke, Bib Scheldewindeke, seniorenverenigingen Okra en Neos.                 Reporter 17