Ten voordele Fonds Emilie Leus Günther Neefs verovert alle harten in GC De Kluize

De vzw Music Amusement & Entertainment Performances organiseerde op zaterdag 23 maart in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke een concert met Günther Neefs, ten voordele van ‘Fonds Emilie Leus’. De theaterzaal van GC De Kluize was aardig volgelopen. In een wervelwind van songs en geflankeerd door zeven uitstekende muzikanten, maakte Günther Neefs meteen duidelijk dat hij onbetwistbaar een formidabele zanger is. Fenomenaal. Zo omschrijft het ruim opgekomen publiek het concert met Günther Neefs. Van een mooi succes gesproken. Het concert sloeg aan. (Reporter 17)

Dankzij het groot engagement en het organisatietalent van MA&P zijn dit jongste initiatief en de voorbije events uitgegroeid tot hoogstaande concerten met een ruime financi ële ondersteuning van de goede doelen. Dit keer zwaaiden de deuren van de Oosterzeelse cultuurtempel wagenwijd open voor het ronduit memorabel concert met Günther Neefs en de zevenkoppige band Lou Roman.
Günther Neefs, die met Guy Depr é de ideale partner vond, pakte in GC De Kluize uit met zijn muzikaal project ‘Roots 66’. Duidelijk te zien, muziek en auto’s smeedden een grote band tussen Günther Neefs en Guy Depr é. In augustus 2018 gingen ze samen op de baan op de meest mythische van alle wegen ‘Roots 66’. Het publiek genoot van hun veroveringstocht van ‘Roots 66’, de route van Chicago tot LA, dwars door de USA. Passeren de revue, soul en jazz in Chicago, blues in St.- Louis, country in Texas, crooners in Las Vegas, filmmuziek in LA. Amerika correspondent Björn Soenens kwam ook even in beeld. Günther Neefs bracht de nummers met heel veel gevoel. Wat een stem! Uw reporter hoorde dit maar al te graag: ‘Strangers in the Night’ van Frank Sinatra, en laat dit nu het nummer zijn waarop ik mijn vrouw leerde kennen.
Je bent vlug in de ban van Günther Neefs. Een sterke persoonlijkheid en talentrijk. Zijn warme stem laat je niet onverschillig. Hij brengt een warm gevoel over. Een perfect optreden. Getekend Günther Neefs. Stond daar een klassenman te performen? Alleszins. Het concert was gepolijst, evenwichtig, mooi uitgebouwd en netjes ingedeeld in twee blokken. Het publiek houdt van hem. Een optreden van Günther Neefs is vooral luisteren, kijken en genieten. ‘Ster’ Günther Neefs heeft al lang geleerd wat een concert inhoudt. Met zijn nieuwste project kon het niet mislopen. Het aandachtig en gedisciplineerd publiek kreeg een heerlijk concert van Günther Neefs, die al ruim dertig jaar op de planken staat. Op de achtergrond verschenen geregeld mooie beelden van ‘Roots 66’, met commentaar van Guy Depr é. Günther Neefs, een geluid apart. Zijn stijl werkt. Heeft charisma. Komt heel gewoon over. Eenvoud siert hem. Spontaan. Het publiek vroeg en kreeg een paar bisnummers. Het publiek bedankte meermaals met een warm applaus en finaal kreeg Günther Neefs van een deel van het publiek een welverdiende staande ovatie. Na het concert had drijvende kracht achter MA&P Marie — Anne De Groote woorden van lof voor allen die een groot hart toonden voor het goede doel. Onze gedachten gingen die avond ook naar Pierre Pipyn, die in 2016 overleed, en medestichter was van de vzw MA&P (Music Amusement & Entertainment Performances). Het was de wens van Pierre dat de concerten zouden blijven doorgaan. We kunnen niet genoeg onderstrepen hoe lovenswaardig het initiatief is van Marie — Anne De Groote en haar medewerkers van MA&P om geregeld een concert te organiseren voor het goede doel.
 
Fonds Emilie Leus
Het hemels avondje werd vlot ingeleid door de stijlvol geklede Helena De Muynck, die ook Vincent Leus, de vader van Emilie, introduceerde. Hij verduidelijkte waarom Fonds Emilie Leus tot stand kwam. Emilie Leus (18 j) werd op 11 november 2009 het slachtoffer van een tragisch ongeval in Moortsele (Oosterzele). Ze overleed op 13 november 2009. Ze liet samen met haar vriendinnen Laetitia (18) en Lauren (17) het leven. Het ongeval werd veroorzaakt door een jongeman die na een nacht fuiven overmatig had gedronken. Geïnspireerd door de positieve en sociale ingesteldheid van Emilie zocht de familie Leus naar een manier om aan de meest dramatische gebeurtenis in hun leven een positieve wending te geven. Het Fonds Emilie Leus werd opgericht. Door info en sensibilisering op het vlak van verkeersveiligheid hoopt Fonds Emilie Leus het aantal dodelijke en zware letselongevallen in het verkeer te helpen verminderen. Preventie en sensibilisering vormen de eerste doelstelling van het Fonds Emilie Leus. Het gebeurt onder andere via preventieactiviteiten in verband met verkeersveiligheid op middelbare scholen. Het tweede luik is het financieel ondersteunen van jonge verkeersslachtoffers met een blijvend letsel waarbij het verbeteren van de levenskwaliteit van de jongere centraal staat. Zowel individuele als groepsprojecten kunnen ondersteund worden.                 Reporter 17