Zottegem betrapt 6 sluikstorters per jaar

Sinds 2015 zijn er in Zottegem 24 personen betrapt op sluikstorten. Ze kregen elk een boete van 500 euro opgelegd.

Sinds vorige jaar wordt een mobiele camera ingezet om sluikstorters te betrappen. De Milieudienst van de stad Zottegem en de politie hebben hiervoor een samenwerking op poten gezet. Verwacht wordt dat dankzij de mobiele camera de pakkans aanzienlijk vergroot en er dus meer sluikstoters gevat kunnen worden.

Tot woensdag 27 maart inschrijven voor ‘Zottegem POETS’

Op zaterdag 30 maart organiseert de stad naar jaarlijkse traditie de grote zwerfvuilopruimactie POETS. Ook dit jaar steken niet enkel de Zottegemse scholen, dit evenwel op vrijdag, de handen uit de mouwen. De stad doet een oproep naar de bevolking om massaal deel te nemen aan deze actie – samen met je buren, met je (jeugd)vereniging, met het oudercomit é, met je kinderen en kleinkinderen. Iedereen is welkom! Al het opgeruimde zwerfvuil zal tentoongesteld worden op de Markt. Inschrijven voor de poetsactie kan je door te mailen naar jan.scheerlinck@zottegem.be en dit tot en met woensdag 27 maart 2019. De stad zorgt voor logistieke ondersteuning (fluohesjes, afvalprikkers, witte en blauwe zakken en handschoenen).