Eliane Feliers van ’t Hof Van Oranje ontmoet held die “haar leven heeft gered”

 

Eliane Feliers ontmoette gisteren de voorbijganger die de politie verwittigde toen hij de roofoverval in ’t Hof Van Oranje zag gebeuren.

De overval gebeurde maandagavond omstreeks 23.45. Vijf gemaskerde gangsters kwamen het restaurant binnen via de parking en waren zeer agressief. Eliane en een dienster, die als enige aanwezig waren, werden onmiddellijk op de grond gegooid en werden meermaals geschopt en geslagen. Terwijl een gangster de dienster in bedwang hield door met zijn schoen op haar hoofd te staan, werd Eliane bij haar haren naar boven gesleurd. Daar werd ze opnieuw geslagen en geschopt, tot ze de kluis met geld en juwelen open maakte. Ondertussen zag een voorbijganger wat er aan het gebeuren was. De gangsters hadden immers slechts langs een kant de gordijnen dichtgetrokken. Hij belde de politie en toen die ter plaatse waren, zetten de gangsters het op een lopen. Eliane deed eergisteren een oproep naar de voorbijganger. “Hij heeft mijn leven gered en ik wil hem ontmoeten”, zei Eliane. Gisteren kwam de man langs in het restaurant en werd hij uiteraard uitvoerig bedankt. “Hij moet een standbeeld krijgen”, aldus Eliane. “Dankzij hem zijn de gangsters voortijdig gevlucht, wie weet wat ze anders nog van plan waren.”

De wagen die de overvallers gebruikten tijdens de overval werd eerder die avond gestolen op een boerderij in Borsbeke, lees meer via de link hieronder

Wagen voor roofoverval ’t Hof Van Oranje gestolen in Borsbeke