Wagen voor roofoverval ’t Hof Van Oranje gestolen in Borsbeke

De wagen die maandagavond door de vijf gemaskerde gangsters werd gebruikt bij de roofoverval op ’t Hof Van Oranje, werd eerder die avond gestolen op een boerderij in Borsbeke.

De overval gebeurde omstreeks 23.45 uur. De wagen, een Mitsubishi jeep, werd gestolen omstreeks 23.30. De boerderij is gelegen in Molendijk in Borsbeke, een zijstraat van de Provinciebaan van waar het via kuispunt ’t Voske slechts enkele kilometer rechtdoor is tot het Hof van Oranje. “Mijn vrouw had gehoord hoe hij van de oprit reed”, aldus eigenaar van de wagen, Paul De Vuyst. “Ze stelde er haar geen vragen bij omdat onze twee zoons bij de brandweer werken en het kon zijn dat de wagen gebruikten om naar de kazerne te rijden.” Toen de wagen ’s ochtends verdwenen bleek, ging Paul melding doen van diefstal en goed twee uur later kreeg hij al het nieuws dat de wagen uitgebrand terug werd gevonden in Frankrijk. Hij werd in beslag genomen omdat hij gebruikt werd bij de overval. Volgens Paul wisten de overvallers zeer goed waar ze de jeep moesten gaan zoeken. Hij stond in een garage helemaal achteraan het erf en was niet zichtbaar vanop straat.

Bij de overval werd veel geweld gebruikt en werden geld en juwelen buitgemaakt, lees meer via de link hieronder

Vijf gemaskerde gangsters overvallers ’t Hof Van Oranje maken geld en juwelen buit