Miele, het station van Zottegem is lek als een zeef, de perrons verkommeren

De afdaken op de perrons van Zottegem zijn lek. Het hout is door en door rot, de verf een herinnering uit een ver verleden.

Zottegem ligt aan een belangrijk pendelstation. Wie zijn geschiedenis kent weet: zonder dit station was Zottegem nooit een stad, maar slechts het dorp van Lamoraal.

Treintje staat te wachten,… maar de opstap wordt steeds hoger. In andere stations werden de perrons verhoogd maar die boeren van Zottegem hebben nog sterke kuiten. Daarom wacht de NMBS,… en dat is nog niet alles….

Vandaag krijgt de Zottegemnaar een extra service.

Wie er ongewassen toekomt kan gratis een douche nemen,… de ochtenddauw druppelt er door het afdak waar de regen in stralen stroomt. Het hout is er door en door rot. De afgebladerde verf valt als schilfers op de schouders van het perron, daar waar de pendelaar vertrekt gelijk sardientses noar d’ huufdstad van den Belzique.

Miele, gij Zottegemse bard, we staan er nog met een bootbozze in  de hand, maar uw station is verkommerd. We tellen niet meer mee.

Misschien had je gelijk:

Ons land es’t er werk genoeg
En werk’
n es gezond

Al droa‘men ons lijf af veur den boas
Gejoagd g’
lijk nen hond

En den ien‘n die hee’t on  ’t herte
Den ander’
n oan zijn huufd

Van’t bruud dat onz’n boas verdient  
blijft er nen boot’ veur ons

Het mag gezegd zijn dat de arbeiders en bedienden van ons station hun best doen, de tunnel en de perrons zijn bij de propersten van het land. Maar de toestand van het geheel laat te wensen over. Dit station heeft dringend aandacht nodig.