tonnekensbrand + oudenbergkapel

Deze avond infovergadering in de raadszaal van het stadhuis. ‘De Oudenbergsite moet wijken voor een exclusief bouwproject.’

tonnekensbrand + oudenbergkapel

Geraardsbergen. Deze avond gaat er om 20.00 uur in de raadszaal van het stadhuis een informatievergadering door over het RUP Oudenberg. Burgemeester De Padt zal toelichting geven over de plannen die het stadsbestuur met de Oudenbergsite heeft.

‘Deze fallussen staan symbool voor de technologische vooruitgang.’
De Oudenbergsite is een toplocatie en moet het symbool worden van civilisatie, technologische vooruitgang en wetenschappelijke dynamiek. ‘Om die redenen is het onvermijdelijk dat de kapel tegen de vlakte gaat’, laat Guido De Padt in een gesprek met de Beiaard weten. De Oudenberg wordt deels afgegraven en op de site zullen appartementsgebouwen worden opgetrokken. De Padt: ‘Deze fallussen zullen symbool staan voor de technologische vooruitgang, de kapitalistische winstlogica, de viriliteit van mijn beleid en de niet te blussen bouwwoede van dit schepencollege.’ Onder de Torens komt een ondergrondse parkeergarage.

‘Tijdens de infovergadering kunt u reeds een bezwaar indienen.’
‘Geraardsbergen wordt het Manhattan van Oost-Vlaanderen, Benidorm aan de Dender. In onze stad komt er geen gebouw meer onder de zes verdiepingen’, aldus Guido De Padt. Deze avond zal burgemeester De Padt om 20.00 uur in de raadszaal van het stadhuis toelichting geven over de plannen die het stadsbestuur met de Oudenbergsite heeft. Geïnteresseerden kunnen van de gelegenheid gebruik maken om tijdens de infovergadering een bezwaar in te dienen. Guido De Padt: ‘Tijdens de infovergadering kunt u reeds een bezwaar indienen.’ Voor meer inlichtingen kan u vandaag tussen 9.00 en 16.00 uur terecht op het nummer 054 43 44 45.

Julien Borremans