Opendeur nieuwe polyvalente werkplaats van de NMBS in Melle

Gisteren had er een opendeur plaats in de nieuwe polyvalente werkplaats van de NMBS in Melle. De werkplaats dient voor het onderhoud, de herstelling en de schoonmaak van treinen. De nieuwe polyvalente werkplaats vervangt de tractiewerkplaats Merelbeke en de centrale werkplaats Gentbrugge. Beide sites zijn sterk verouderd en beschikken niet over de juiste voorzieningen om de nieuwste treintypes te onderhouden.

Op de nieuwe site kunnen de treinen letterlijk binnenrijden en de werkplek is zeer ergonomisch opgevat. De nieuwe werkplaats past ook in het nieuwe vervoersplan van de NMBS voor het regelmatig onderhoud van het treinmaterieel en het verzekeren van een veilig en stipt treinverkeer. De treinen kunnen langs de ene zijde binnenrijden en aan de andere zijde buitenrijden.

Het talrijk opgekomen publiek kon kennis maken met het treinmateriaal, het personeel en er waren allerhande standjes.   De Oostendse miniatuurclub was eveneens van de partij met miniatuurtreinen.

MEER FOTO’s zie

https://www.facebook.com/pg/TREINSPECIAL/photos/?tab=album&album_id=2314782895473404

 

X