Marc Pattyn en Wouter Van den Berge (l) PCVO Ninove - Wim Vermeulen BMW Motorrad

PCVO Groeipunt Ninove krijgt oefenmotorblok van BMW Motorrad

Marc Pattyn en Wouter Van den Berge (l) PCVO Ninove – Wim Vermeulen BMW Motorrad

Voortaan kunnen de leerlingen Motortechniek van PCVO Groeipunt Ninove hun technische kennis oefenen op de nieuwste generatie motorblokken van de BMW 750 GS en BMW 850 GS motorfietsen. Voor de scholen is dit een unieke gelegenheid om over het nieuwste didactisch materiaal te beschikken. BMW Group Belux wil met deze samenwerking de scholen helpen meer jongeren op te leiden tot motorfietstechnicus, wat net als de job van autotechnicus een knelpuntberoep is.

BMW Group Belux werkt als sinds 2014 samen met opleidingen autotechnicus binnen het kader van duaal onderwijs. Zo kunnen leerlingen stage lopen bij een concessie in hun buurt, worden onderdelen en cursussen ter beschikking gesteld én krijgen leerkrachten een zomeropleiding. Omdat ook de BMW Motorrad-concessies nood hebben aan goed opgeleide en gemotiveerde jongeren, zal dit programma in de toekomst ook uitgebreid worden naar motortechnici-in-sp é.

Zeven Vlaamse scholen namen op 1 april een motorblok in ontvangst: Don Bosco Halle, GO Redingenhof Leuven, Karel De Grote Hoboken, PCVO Groeipunt Ninove, Vives Kortrijk, VTI Oostende en VTI Zeebrugge. Ook zes Franstalige scholen krijgen een motorblok: Campus Automobile Spa-Francorchamps, IFAPME La Louvière, IFAPME Arlon, IFAPME Liège, Institut Saint-Joseph in Etterbeek en HELHa Mons.  

Voor Marc De Groof van BMW Motorrad Belux is dit programma een win-win: “Onze twintig BMW Motorrad concessies hebben de voorbije jaren steeds mooie groeicijfers neergezet. Om onze steeds groeiende klantenbasis op de best mogelijke manier te helpen, kiezen wij ervoor om structureel te werken aan een grotere instroom van jong talent. Op die manier kunnen wij de verschillende scholen ook een echte meerwaarde bieden.”

Over BMW Group

Met haar vier merken BMW, MINI, Rolls-Royce en BMW Motorrad is de BMW Group wereldwijd de nummer één als producent van premium automobielen en motorfietsen en premium financi ële en mobiliteitsdiensten. Als internationale onderneming beschikt BMW over 30 productie- en montagevestigingen in 14 landen en via haar globale distributienetwerk is het concern vertegenwoordigd in meer dan 140 landen.

In 2018 verkocht de BMW Group wereldwijd om en bij de 2.490.000 automobielen en meer dan 165.000 motorfietsen. Het resultaat voor belastingen liep in het boekjaar 2018 op tot ca 9,815 miljard euro, de omzet bedroeg 97,480 miljard euro. Op 31 december 2018 stelde de onderneming wereldwijd 134.682 mensen tewerk.

Van oudsher vormen langetermijndenken en verantwoord handelen de grondslag van het succes van de BMW Group. De onderneming heeft ecologische en sociale duurzaamheid langsheen de gehele productieketen, een alomvattende verantwoordelijkheid voor haar producten en het zuinig omspringen met natuurlijke grondstoffen vast in haar strategie verankerd.