Portret Rufijn De Decker

Hommage Rufijn De Decker

Portret Rufijn De Decker

Vorig jaar, begin mei, nam Ninove afscheid van een bijzonder man. Decennialang was hij zanger, schilder en beeldhouwer maar bovenal Ninovieter. Kunstenaar Rufijn De Decker zong over en schilderde ‘zijn’ Ninove waar hij als geen ander mee verbonden was.

Met de Veske Voljeir en later Balladeus bezong hij ‘Jefke Prot’, ‘den Belleman’, ‘Bockstael’ – de reus die hij zelf maakte -, de legende van ‘Den Denjer’, de ‘Stekskesmannen’… Zijn oeuvre stond bol van Ninoofse figuren en toestanden.

Hommageconcert

In oktober 2016 zou de VVV-Ninove vzw een Café Chantant organiseren met Rufijn en zijn muziek. Kort ervoor echter kwam het slechte nieuws dat Rufijn in het ziekenhuis was opgenomen. Hijzelf hoopte dat hij – na een dringende ingrijpende operatie – toch op het podium zou staan, tussen zijn muzikanten, al was het maar voor een paar liedjes. Het heeft niet mogen zijn, Rufijns gezondheid liet het niet toe om mee op te treden.

Op 2 mei 2018 viel het doek voor Rufijn. Nu, één jaar na zijn overlijden, zullen zijn liedjes weer klinken in Ninove. In een hommageconcert brengt een schare aan muzikanten, die met Rufijn speelde, hulde aan deze Ninoofse bard. De avond wordt doorspekt met verrassende gastoptredens, er kan worden meegezongen, foto’s en filmmateriaal zullen nooit veraf zijn, er wordt gepraat met mensen die met Rufijn een nauwe band hadden … Kortom, het wordt een gezongen biografie die hulde wil brengen aan een Ninoofs kunstenaar die voor altijd voort zal blijven leven in zijn muziek. Artiesten sterven immers nooit!

Praktische informatie

Wanneer: woensdag 8 mei, 20 uur
Waar: cc De Plomblom – Graanmarkt – 9400 Ninove
Prijs: 12 euro
Bestellen: 054 34 10 01

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X