Portret Rufijn De Decker

Hommage Rufijn De Decker

Portret Rufijn De Decker

Vorig jaar, begin mei, nam Ninove  afscheid van een bijzonder man.  Decennialang was hij zanger, schilder en beeldhouwer maar bovenal  Ninovieter. Kunstenaar Rufijn De  Decker zong over en schilderde  ‘zijn’ Ninove waar hij als geen  ander mee verbonden was.

Met de Veske Voljeir en later Balladeus bezong  hij ‘Jefke Prot’, ‘den Belleman’, ‘Bockstael’ – de  reus die hij zelf maakte -, de legende van ‘Den  Denjer’, de ‘Stekskesmannen’… Zijn oeuvre  stond bol van Ninoofse figuren en toestanden.

Hommageconcert

In oktober 2016 zou de VVV-Ninove vzw  een Caf é Chantant organiseren met Rufijn  en zijn muziek. Kort ervoor echter kwam het  slechte nieuws dat Rufijn in het ziekenhuis was  opgenomen. Hijzelf hoopte dat hij – na een  dringende ingrijpende operatie – toch op het  podium zou staan, tussen zijn muzikanten, al  was het maar voor een paar liedjes. Het heeft  niet mogen zijn, Rufijns gezondheid liet het  niet toe om mee op te treden.

Op 2 mei 2018 viel het doek voor Rufijn. Nu,   één jaar na zijn overlijden, zullen zijn liedjes  weer klinken in Ninove. In een hommageconcert brengt een schare aan muzikanten,  die met Rufijn speelde, hulde aan deze  Ninoofse bard. De avond wordt doorspekt  met verrassende gastoptredens, er kan worden meegezongen, foto’s en filmmateriaal zullen nooit veraf zijn, er wordt gepraat met mensen die met Rufijn een nauwe band hadden … Kortom, het wordt een gezongen biografie die hulde wil brengen aan een Ninoofs kunstenaar die voor altijd voort zal blijven leven in zijn muziek. Artiesten sterven immers nooit!

Praktische informatie

Wanneer: woensdag 8 mei, 20 uur
Waar: cc De Plomblom – Graanmarkt – 9400 Ninove
Prijs: 12 euro
Bestellen: 054 34 10 01

X