Merelbeke, Georgine Den Haese viert 104 jaar in WZC Lindeken .

In het woonzorgcentrum Lindeken in Merelbeke is vrijdagochtend geklonken op de 104de verjaardag van Georgine Den Haese. Ze is de oudste inwoonster van de gemeente.

Georgine werd geboren in Merelbeke op 12 april 1915 als jongste dochter van Jules (Peet Juulka) Den Haese en Zulma Dermul (Moetje) in een kroostrijk gezin met 4 zussen en 9 broers. Ook zij werden allemaal meer dan 90 jaar oud. Een sterk geslacht dus.

Ze huwde na een zorgeloze jeugd met George Huyghe, een gewapend verzetsstrijder uit WOII. Hij riskeerde ook vaak zijn leven om melk en boter te smokkelen van de boeren naar de lijdende bevolking. Een riskante onderneming in die tijd. Samen kregen ze één zoon Jackie die reeds overleden is.  Georgine hield van avontuur en snorde op een Indian motorfiets door het dorp. Ze hield een tijdlang caf é in Merelbeke en ook koken deed ze graag. Haar konijn met appelmoes en verse kroketten waren legendarisch in het gezin. Intussen heeft de kranige dame ook twee kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen die vaak bij haar over de vloer komen.

Georgine Den Haese wordt 104 en is de oudste inwoner van Merelbeke.