De boshyacinten laten zich op hun mooist zien

Het Brakelbos is een natuurgebied in de Vlaamse Ardennen in Zuid-Oost-Vlaanderen. Het bosgebied van 52 ha ligt op het grondgebied van de gemeente Brakel. Het natuurgebied ligt pal op de taalgrens en sluit naadloos aan op het Pottelbergbos op de Pottelberg in D’Hoppe, een gehucht van Vloesberg.

De boshyacinten.

Hallerbos te Halle (Vlaams-Brabant) is het bekendste maar ook in zuid Oost-Vlaanderen kan je van deze pracht genieten. Het fenomeen te Halle is inmiddels bekend tot ver over de grenzen hou je niet van de drukte ga eens naar het Brakelbos. De kleurencombinatie van de eerste frisse beukenblaadjes, kale boomstammen en de paarse zweem van dichte tapijten boshyacinten is haast onwezenlijk. De boshyacinten verspreiden bovendien bij zonnig weer in het bos een zeemzoete geur.