Openbaar vervoer op maat als remedie tegen eenzaamheid (opinie).

 

Ongeveer een half jaar geleden schreef ik een column in deze Beiaard met als titel: “Bevoegdheid over eenzaamheid” (klik om te lezen). Ik wou toen op ironische manier de lege doos en de arrogantie die de bevoegdheid is aantonen. Blijkbaar heeft de schepen het niet gelezen. En dat hoeft ook niet: schepenen staan boven het volk en zo hoort dat.

Het siert de schepen trouwens dat ze een brief gaat schrijven naar De Lijn! Ik had eerlijk gezegd in de functie “Eenzaamheid” eerder iets protocollair gezien. Aaien over de bol van arme kindjes of het opsparen van Krakelingen voor mensen die financieel de Oudenberg niet halen tijdens de jaarlijkse worp. Maar de brief zal worden geschreven. We kunnen enkel wachten op de goedheid en het kostenplaatje van De Lijn. Een kost die onze stad niet kan betalen.

50% van de respondenten uit “een onderzoek” zegt ook zich soms of altijd eenzaam te voelen. En laat dat nu ongeveer hetzelfde percentage kinderen zijn die opgroeien in kansarmoede in het CENTRUM van Geraardsbergen (20% gemiddeld groot Geraardsbergen). Het zal die koters volgens mij worst wezen dat er een belbus naar Waarbeke komt.

Begrijp me niet verkeerd: eenzaamheid bij senioren is een immens probleem, en niet alleen in onze stad. En ik ben blij dat onze Schepen van Eenzaamheid het probleem ziet en allerminst probeert een oplossing te zoeken. Net als haar collega gemeenteraadslid en zanger die VOOR de verkiezingen een uurtje ging optreden in RVT De Maretak. Zo was de eenzaamheid ook daar tijdelijk (1 uurtje) opgelost. Hoera en hieperdepiep!

Ik heb in mijn schrijven toen de Bevoegdheid over Eenzaamheid er ene genoemd van plaatsvervangende schaamte. En ik neem graag mijn woorden terug. Deze bevoegdheid en de uitvoering ervan is nu al ver de schaamte voorbij.

Eric

 

Dit is geen standpunt van de Beiaard maar een opinie/column, geschreven in eigen naam.