KSV Sottegem: Trainer Koen De Vleeshauwer en KSV Sottegem nemen afscheid van elkaar

De samenwerking stopt tussen beide partijen in onderling overleg en met spijt dat een icoon uit Zottegem met zijn jarenlange ervaring in eerste klasse de ploeg niet in eerste provinciale kon houden.

Koen werd pas eind september 2018 de nieuwe coach van KSV Sottegem. Hij verving er Koen Vanden Houten die weliswaar het mooie voetbal bracht die supporters graag zien, maar de mayonnaise pakte niet echt meer en dus exit Koen Vanden Houten.
Dat de ploeg niet echt versterkt werd in het tussenseizoen was een last die de ploeg moest meedragen. Zeker na de truk met duif door het stamnummer van Appelterre-Voorde over te nemen en op die manier de degradatie te vermijden.

Ook Koen De Vleeshauwer had het met de ploeg niet onder de markt om punten te pakken.
De ervaren spelers konden het niveau niet optillen en de jonge spelers werden gespaard. Een moeilijke combinatie, en met als resultaat dat de ploeg met een jaar uitstel degradeert naar tweede provinciale.

Bijkomende veranderde Koen van werkgever en werd ondertussen zelfstandige voor APF Autoparts. Voor dit bedrijf moet hij in Nederland een activiteit uitbouwen waardoor hij slechts donderdag en vrijdag de trainingen kon leiden. De situatie was uiteraard niet ideaal en beide partijen begrepen dat deze situatie niet kon aanhouden.
Koen heeft dan ook beslist in onderling overleg met het bestuur van KSV Sottegem om de samenwerking stop te zetten vanaf volgend seizoen, ondanks de positieve bevindingen.