Rommelmarkt in Oosterzele, heerlijk om in oude spullen te snuisteren

Noteer alvast: op zondag 9 juni wordt tijdens de Sinksenkermis in Oosterzele de 24 ste rommel-, antiek- en curiosamarkt georganiseerd. Vanaf 9 u tot 18 u kan je het Dorp en de Windekouter terecht om gezellig te kuieren, te snuisteren én de koop van je leven ontdekken. Je kan er veel bruikbare spullen op de kop tikken. Spullen met een verhaal. Van een bezoek aan de Oosterzeelse rommelmarkt kan je met het ganse gezin een leuke uitstap maken en ook genieten van het rijk gevuld programma van Sinksenkermis 2019. (Reporter 17)

In de rommelmarkt zal opnieuw veel leven zitten. De rommelmarkt in Oosterzele blijft standhouden. Al 24 jaar lang. Objectofielen en verzamelaars van aparte voorwerpen worden op hun wenken bediend. Tweedehandsspullen zijn vaak toffer dan nieuwerwetse spullen, vaak kwalitatief beter en je haalt een origineel stuk in huis dat niemand anders heeft. Oude spullen hebben een ziel, ze zeggen veel over de tijd waarin ze ontworpen zijn. Velen schuimen de markt af op zoek naar spullen die ze graag een tweede leven gunnen. Naast een vrijhaven voor interessante koopjes is de Oosterzeelse rommelmarkt een sfeervolle traditie waarin schattenjagen, grabbelen en afdingen centraal staan. Mooie dingen voor weinig geld. Je gaat op de rommelmarkt in Oosterzele op een ontspannen manier allerlei curiosa, waardevolle spullen, leuke hebbedingetjes op de kop tikken. Vaak is de regel, hoe volkser hoe beter. De curieuzeneus, de verzamelaar, de antiekliefhebber, de prijsbewuste, de snuisterraar, de snuffelaar,… één voor één zullen ze de rommelmarkt afschuimen. Je kan echte koopjes doen. Afdingen hoort er bij op zo’n tweedehandsstrooptocht. Vragen hoeveel iets kost en zeg hoeveel je wil geven. Ofwel is het goed, ofwel wordt een middenweg gezocht. Iedereen komt op de rommelmarkten, van chique madammen tot giechelende tieners. Onbevangen rondwandelen. Daar heeft die open kermissfeer in Oosterzele veel mee te maken.
Graag deelnemen?
Waarom zou je zelf niet eens deelnemen aan de rommelmarkt in Oosterzele? Doen! Echt plezant. Info en inschrijvingen: Jacques D’Hont, sinksenoosterzele@gmail.com, 0477 / 53 72 79. Deelnemen kost 5 euro. Toewijzing standplaatsen vanaf 8 u in ‘t Kantientje, Dorp, Oosterzele.                             Reporter 17