Leerlingen Koninklijk Atheneum Zottegem organiseren sollicitantendag

Morgen 9 mei organiseren de leerlingen van het laatste jaar secretariaat-talen van het Koninklijk Atheneum Zottegem een zogenaamde ‘studiekeuzedag’ op school, voor alle laatstejaars die nog twijfelen aan hun studiekeuzetraject.

“Het beroepsleven en de steeds wijzigende omstandigheden vragen van de jongeren een levenslange vorm van bijscholen”, klink het bij de organiserende leerlingen. “Zelfs in overheidsfuncties wordt de lat steeds hoger gelegd en gaat men op zoek naar juist personeel.”

Burgemeester  Jenne De Potter  zal aanwezig zijn om het belang van verder studeren te onderstrepen. Een delegatie van het AZ Sint-Elisabeth ziekenhuis komt toelichten wat de voordelen zijn van werk in de zorgsector. Iemand van Argenta komt de leerlingen wijzen op de diplomavereisten binnen de financi ële sector. Ook het Zottegemse bedrijf SanoRice zal vertegenwoordigd zijn. Om de leerlingen erop te wijzen dat via arbeid nog altijd een mooie toekomst kan worden verkregen. Van een personeelslid van een interimkantoor krijgen de leerlingen tips en tricks over solliciteren. Veiligheid en bescherming worden door verantwoordelijken van politie en defensie uitgebreid aan de leerlingen voorgesteld.

De dag wordt besloten door een uiteenzetting van ABVV die de leerlingen wijst op hun verplichtingen na 30 juni.