Stad Geraardsbergen stuurt het nieuwe parkeerbeleid bij.


Geraardsbergen. Het stadsbestuur heeft besloten om het parkeerbeleid na een evaluatieperiode grondig bij te sturen. Schepen van Mobiliteit Fernand Van Trimpont (CD&V): ‘De aanpassingen aan het parkeerbeleid moeten ervoor zorgen dat het systeem voor de bezoekers aan deze stad eenvoudiger wordt.’

Het stadsbestuur heeft besloten om het aantal betaalzones in de stad Geraardsbergen van twee naar één  terug te brengen. Van Trimpont: ‘Voortaan kan je in de betaalzone overal 3 uur per dag parkeren, terwijl dit vroeger in sommige straten beperkt bleef tot 2 uren parkeren per dag.’

Vanaf 1 juni gaat de nieuwe regeling in. Dan kan je in het stadscentrum maximaal 3 uren parkeren en genieten van 30 minuten gratis parkeren op een Shop & Go-plaats, die je makkelijk herkent aan het rode kader.

Na overleg met de handelaren in het centrum van de stad kwam het stadsbestuur tot nieuwe inzichten. De handelaars klaagden van een terugloop van de omzet door het nieuwe parkeerbeleid. Volgens een onderzoek naar het nieuwe parkeerbeleid door de sp.a gaf de meerderheid van de respondenten duidelijk aan dat de omzet gedaald is. Van der Maelen: ‘Zo’n signaal kunnen we toch niet negeren.’ De handelaars zijn ook vragende partij om het gratis parkeerkwartiertje opnieuw in te voeren.

Julien Borremans