Matthias Diependaele laat burgemeesterschap over aan partijgenoot als hij minister wordt

In een interview in HLN laat de Matthias Diependaele, die op 1 januari 2022 normaal gezien burgemeester wordt in Zottegem, weten dat indien hij na de verkiezingen in mei een ministerportefeuille krijgt in de Vlaamse regering, hij het Zottegemse burgemeesterschap overlaat aan een partijgenoot.

“Onze ploeg in Zottegem is sterk genoeg om dat op te vangen”, zegt hij daarover. Lees het volledige interview via deze link.

Diependaele heeft het onder andere over onderwijs (“Ik ben geen voorstander van een brede eerste graad”),  te lang aanslepende dossiers  (“We hebben ons in Vlaanderen volledig vastgereden in regelneverij” en  klimaat (“Het is niet verstandig om nu al te beslissen kerncentrales af te zetten terwijl er nog geen alternatief is”, “Het is goed dat jongeren op straat komen en ons opjagen maar ik vind het jammer dat ze daarvoor spijbelen” en “We moeten af van het doembeeld dat nu wordt opgehangen rond ons klimaat”)

Leuke anekdote: de Vlaamse Leeuw? Die blijkt in Zottegem geboren!

“Die Vlaamse leeuwen die je ziet langs het parcours tijdens de Ronde van Vlaanderen vinden hun oorsprong in Zottegem. Wij stonden daar met leeuwenvlaggen te zwaaien en dat is later overgenomen door de Vlaamse Volksbeweging. Vandaag is dat uitgegroeid tot een schitterend onderdeel van de Ronde.” – Matthias Diependaele