Stadsbestuur stelt drie ruimtes ter beschikking voor de blokkende studenten

Het stadsbestuur van Zottegem heeft drie ruimtes ter beschikking gesteld voor blokkende studenten.

Het komt hiermee tegemoet aan een oproep van SP.A-gemeenteraadslid Yana Giovanis die een voorstel in die zin had gedaan. “Hoewel er tijdens de vorige legislatuur extra plaatsen zijn gecre ëerd in Woonzorgcentrum Egmont, werd in januari van dit jaar duidelijk dat het huidige aanbod opnieuw onvoldoende is”, stelde Yana Giovanis. “Gezamenlijk studeren zit namelijk heel sterk in de lift. De plaatsen in de bibliotheek en het woonzorgcentrum zijn vaak al van ’s ochtends ingenomen, waardoor niet iedereen een zitje kan bemachtigen.”

Schepenen Lieselotte De Roover (CD&V) en Brecht Cassiman (N-VA) reageren dus positief op het voorstel. “We willen de studenten een hart onder de riem steken tijdens de examenperiode en stellen daarom drie ruimtes voor hen open waar ze samen kunnen studeren. Van 20 mei tot 28 juni kunnen blokbeesten hier terecht: Zaal Miele in WZC Egmont (maandag tot zondag, van 8.00 tot 21.00 uur), de boekenzolder in de stadsbibliotheek (maandag tot vrijdag van 9.00 tot 19.00 uur, zaterdag
van 9.00 tot 16.00 uur en De feestzaal in de Bevegemse Vijvers (maandag tot vrijdag van 8.30 tot 18 uur)”

Schepenen Lieselotte De Roover (CD&V) en Brecht Cassiman (N-VA)

De stad voorziet gratis water en WIFI. Vooraf inschrijven is niet nodig, maar houd er rekening mee dat de locaties op sommige (feest)dagen gesloten zijn.
De sluitingsdagen en meer praktische info vind je op www.zottegem.be bij het nieuws

Giovanis reageert tevreden na de beslissing van het stadsbestuur. “Ik ben dan ook heel tevreden dat de gemeenteraad mijn voorstel omtrent de studeerruimtes heeft goedgekeurd. De stad verzekert de studenten het behoud van de huidige plaatsen in de bib en het rusthuis én gaat op zoek naar extra beschikbare ruimte voor tijdens de eerstvolgende blokperiode in juni. Dit is goed nieuws voor de studenten die de komende weken en maanden voor een zware opdracht staan. Alle Zottegemse studenten moeten zich in alle rust kunnen voorbereiden op hun examens in deze stresserende periode. Ik ben blij dat ik als jongere in de gemeenteraad punten op de agenda kan plaatsen die mijn leeftijdsgenoten aanbelangen.”