Wat een spektakel! – Het grandioze Show weekend van MoveZ Zottegem

Meer dan 300 dansers gaven dit weekend in zaal Sotto’s het beste van zichzelf in vier uitverkochte shows van Dansvereniging MoveZ uit Zottegem. De vereniging is reeds 7 jaar actief en zag jaar na jaar het aantal leerlingen stijgen. Evenredig zag het publiek jaar na jaar alsmaar meer spektakel tijdens de shows. Indrukwekkende belichting, prachtige kostuums, stijlvolle podium-props tot zelfs vuurwerk ondersteunen de bruisende energie die de dansers op het publiek afvuren.

Dit jaar was het thema “MoveZ Goes Broadway” waarbij ze een hommage brachten aan de grote Broadway musicals zoals die van The Lion King, Flashdance, Chicago, High School Musical en zelfs de Belgische musical 40-45 . Waar de ervaren dansers het publiek betoveren met hun kunsten, wisten de allerkleinsten de kijker te bekoren met hun schattige danspasjes.

Tijdens de show kregen we te zien dat ze niet enkel de aanwezige toeschouwers wisten te bekoren met hun indrukwekkend choreografie maar ook professionele jury’s. Zo zagen we hoe de leerlingen dit jaar verschillende keren als nummer één op het podium stonden bij diverse danswedstrijden.   Het resultaat van hard trainen en oefenen onder het toeziend oog van de ervaren lesgevers: Parcifal De Roeck, Leti Linares, Ellen Van Caenegem, Inge Van Den Driessche, Ryanne Vanhulst, Jonas Veeckman, Kiran Gezels en Zita Van der Speeten.

Dit alles kon enkel tot stand komen met de hulp van een bestuur, oudercomit é en een resem vrijwilligers. Zij werden dan ook uitgebreid bedankt door een emotionele Parcifal De Roeck, de bezieler van MoveZ. Hij kon tevreden terugkijken naar een geslaagd show-weekend.

Neem zeker eens een kijkje op hun website voor hun gevarieerd lesaanbod.