Omleiding werken spoorwegbrug Erwetegem

Vanaf maandag 27 mei tot 8 november 2019 wordt de Erwetegemstraat afgesloten tijdens de werken aan de spoorwegtunnel. Schepen van Mobiliteit Matthias Diependaele licht de omleiding toe.

“Het gaat om een ingrijpende maar noodzakelijke onderneming waarvoor lange omleidingsroutes worden voorzien. We informeren niet enkel de inwoners van de directe werfzone, maar ook iedereen die langs het omleidingsparcours woont”, zegt schepen Diependaele. “Er zijn omleidingen voorzien, maar enige verkeershinder is jammer genoeg niet te vermijden”

De omleiding loopt enerzijds via Tweekerkenstraat — Godveerdegemstraat — Broeder Mareslaan – L. De Metsstraat — Noordstraat — Kasteelstraat — Molenkouter — Wolvenstraat — Meerlaan en anderzijds via Meire — Meileveld — Traveins — Ten Bosse — Sint-Goriksstraat — Oudenhovestraat — Sint-Hubertusplein — Faliestraat — Ten Ede — Smissenhoek — Kloosterstraat.

“Een behoorlijk omleidingsparcours dus, met meer verkeerspassage zolang de werken duren.”

Betere doorstroming

“Het wordt even doorbijten, maar we verwachten dat de nieuwe tunnel een betere doorstroming op de Erwetegemstraat zal garanderen. Iedereen die aan de werken of op de belangrijkste delen van de omleiding woont, krijgt eerstdaags een brief met uitgebreide info in de bus”, besluit Diependaele.