Prestaties van Oosterzeelse sporters en clubs krijgen aandacht en waardering

Op en top Oosterzeels avondje in GC De Kluize. Het sportgala werd voor de derde maal georganiseerd in de Oosterzeelse cultuurtempel. Het sportgala 2019 werd in een nieuw jasje gestopt. Met zette op de editie 2019   in op ‘couleur locale’. Een gala voor en door Oosterzeelse sporters.   Oosterzeelse kampioenen en verdienstelijke sporters kregen een welverdiend eerbetoon. Een heel goed idee, vier Oosterzeelse verenigingen Turnclub Olympia Oosterzele, dansschool Toi, Moi et la Danse, Karateclub Tomodachi en Wielertoeristenclub De Zwervers mochten de werking van hun club voorstellen. De muzikale interventies van Jeroen vielen fel in de smaak. Nederlandstalige Kleinkunst met grote K. Hij palmde het publiek in.   (Reporter 17, foto’s DDL)

We hadden het ons ook al afgevraagd, waarom een professionele (sport)presentater (dure vogel) inhuren, als er in eigen Oosterzeelse verenigingen ook mensen zitten die goed van de tongriem gesneden zijn? Het lijkt wel een verkiezingsslogan. Gelegenheidspresentator Patrick Steurbaut (financieel beheerder WTC De Zwervers) legde er zijn hart en ziel in, en mag tevreden terugblikken op zijn ‘maiden’-presentatie met af en toe vleugjes humor. Well done, Patrick. Met demonstraties van Turnclub Olympia Oosterzele en Toi, Moi et la Danse’ werd het een heel genietbaar sportgala. De turnclub en de dansclub brachten een wervelende show. Ze veroverden alle harten. Beloond met een stormachtig applaus.
Alhoewel het flink wat moeite kost, kiezen veel Oosterzeelse jongeren voor sport. Dankzij de sportraad én het gemeentebestuur krijgen de prestaties van Oosterzeelse sporters veel aandacht en waardering. Oosterzele is een sportieve gemeente. De gemeente heeft Belgische, Vlaamse en provinciale kampioenen. Ronduit sterke prestaties. Resultaten zijn belangrijk, maar het sociaal aspect is nog belangrijker. Oosterzele is een kweekvijver, een aantrekkingspool voor jonge mensen die hun gading vinden in Oosterzele en in clubs uit de regio.
Kampioenen
Turnen — Acrobatische gymnastiek
Cara Van Der Stuyft, Mirre De Boever, Axelle Van Heegde, Louise Struys, Eva Hofman, Janne Hofman, Lisa Van der Haeghen, Hanne De Simpelaere.
Zwemmen
Lara en Mila De Carne.
Schaatsen
Thibault Fostier
Duivensport
Guido Van den Bulcke
Karat é
Elias Mornie
Ballet en modern jazz
Cato Bouwen, Isahlie Smitz, Jona Van Hurck, Marie Vindevogel, Elise Vandergucht, Lina Dauw en Sterre Dutry.
Wielrennen
Katrijn De Clercq, Erwin De Clercq.
Atletiek
V éronique Hersschens, Herman Van de Velde, Patricia Van Delsen, Justien Grillet.
Voetbal
KVV Windeke (U15), FCE Moortsele (U17).
Boegbeelden van WTC De Zwervers: voorzitter Freddy De Backer en penningmeester Patrick Steurbaut kregen een welverdiende hulde voor hun oneindige vele verdiensten voor Wielertoeristenclub De Zwervers. Respectievelijk 25 jaar voorzitter en 25 jaar penningmeester, dat verdient een ‘zilveren’ pluim. Ex – schepen van sport Jean Marie De Groote mocht het sportgala inleiden en afsluiten. Hij verving kersvers schepen Elsy De Wilde die het sportgala (met spijt in het hart) niet kon bijwonen. Ze woonde namens het gemeentebestuur de infovergadering bij over de — nu al heel omstreden — asbestdelving in Balegem.   Jean — Marie De Groote had woorden van lof voor alle medewerkers aan het sportgala. Een dikke proficiat aan alle kampioenen en clubs. Na het sportgala werd afgezakt naar de cafetaria van sporthal De Kluize waar een receptie een orgelpunt plaatste achter het best genietbaar sportgala 2019.         Reporter 17