Illustratieve afbeelding van Bruno Glätsch via Pixabay

Man bedreigt ambulanciers met (nep)wapen

 

Illustratieve afbeelding van Bruno Glätsch via Pixabay

In Oosterzele is vrijdagavond een man opgepakt die ambulanciers bedreigd had met een vuurwapen. Achteraf bleek het te gaan om een nepwapen, een luchtdrukpistool met lange loop.

De feiten zijn gebeurd nadat de hulpdiensten waren opgeroepen voor een tussenkomst in een woning bij een onwel geworden man. Die tussenkomst verliep aanvankelijk vlot. Plots keerde de man zich tegen de ambulanciers en bedreigde hen met het wapen. Niemand raakte gewond. De lokale politie van de Regio Rhode & Schelde pakte de 61-jarige man op en nam hem mee voor verhoor. Het parket OVL dagvaardde de man in snelrecht. Hij dient zich voor deze feiten te verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent op 13 juni 2019.