Schoolfeest Vrije Basisschool Oosterzele werd mooi succes

De theaterzaal van GC De Kluize in Scheldewindeke zat tweemaal afgeladen vol. Van een succes gesproken. Schitterend. Zo kan met het ‘sCoolchoir popconcert’ met alle leerlingen van de Vrije Basisschool Oosterzele omschrijven. VBS waagde zich aan een gedurfde opvoering. Iedereen zag dat het goed was. De drie afdelingen De Appelaar, wijkschool Iboe en Ankerschool hebben gepassioneerd gewerkt aan ‘sCOOLchoir.   (Reporter 17, foto’s VBS)

Het publiek genoot en de bewondering zou naarmate de opvoering vorderde alleen maar toenemen. Ja, de zenuwen staan wel een beetje gespannen, maar niemand twijfelde dat de leerlingen van VBS Oosterzele alle harten gingen veroveren. Ze gaven zich volledig. Het smART to Sing-concept ‘sCOOLchoir werd met veel enthousiasme gebracht. Te oordelen naar de vele positieve reacties heeft iedereen ademloos genoten. Met verve geslaagd. Proficiat. Een dikke pluim voor de coördinaten van het project: Nathalie De Coen en Krista De Kinder. Het hoofddoel was zingen met de lagere school. De moeilijkheidsgraad werd per groep (onder- en bovenbouw) aangepast. Elke groep zong meerstemmig met differentiatie in moeilijkheidsgraad. De kleuters brachten de intermezzo’s met leuke dansjes van shaken met de poep tot vliegen zoals superman. Ook de leerkrachten brachten samen een lied met als verrassing de stem van Queen, Freddy Mercury (meesterlijk gebracht door directeur Joris Raemaekers). Tot slot werd door iedereen ‘Droom, durf, doe en deel’ gezongen. Ook dank aan de ouders van de ouderraad die in de foyer zorgden dat iedereen kon nagenieten van verzorgde dranken en hapjes. Kortom, het werd een SUPERschoolfeest.       Reporter 17