Zottegem opent Mantelzorg-caf é ‘De Zorgstem’

Donderdag 13 juni opent Zottegem Mantelzorgcaf é De Zorgstem in het lokaal dienstencentrum in wzc Egmont.

De Zorgstem, opgericht met de steun van Kom op tegen Kanker, organiseert maandelijkse ontmoetingsmomenten op donderdag. Mantelzorgers vinden er een luisterend oor, een antwoord op praktische vragen en ook lotgenoten met wie ze ervaringen kunnen delen.

“Als mantelzorger is het vaak moeilijk om nog tijd te vinden voor jezelf. Vaak hebben ze ook nood aan iemand die hun situatie begrijpt”, aldus  schepen van Sociale Zaken Peter Vansintjan. “Daarom bieden we mantelzorgers een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten en even op adem kunnen komen. En waar ze kunnen bijleren over thema’s als opvang, wonen, psychologische steun, tegemoetkomingen, praktische hulp …”

De ontmoetingsmomenten zullen afwisselend plaatshebben in de namiddag (14.00 tot 16.00 uur) en ’s avonds (19.00 tot 21.00 uur). Op de agenda deze zomer:
– 18 juli 2019 — 14.00 tot 16.00 uur: zomerpicknick voor mantelzorgers
– 29 augustus 2019 — 19.00 tot 21.00 uur: avondwandeling — Startlocatie: LDC Egmont

Feestelijke opening

Mantelzorgcaf é De Zorgstem opent feestelijk zijn deuren op donderdag 13 juni om 19.00 uur, met een vleugje cabaret door Lieven Debrauwer. Een niet te missen avondje uit voor alle mantelzorgers. De inkom is gratis. Inschrijven of meer info: 09 364 56 95 of ldcegmont@ocmw.zottegem.be.