Elsy De Wilde (CD&V) vanuit het niets schepen en sterk debuut voor de Kamer

Voor de 29 jarige Elsy De Wilde (Landskouter) was het de eerste maal dat ze zich kandidaat stelde voor de gemeenteraadsverkiezingen (14 oktober 2018) en voor de CD&V Kamer (26 mei 2019). En hoe? Bij haar allereerste politieke optreden bij de gemeenteraadsverkiezingen in Oosterzele behaalde Elsy De Wilde maar liefst 806 voorkeurstemmen. Dit schitterend resultaat overtrof alle verwachtingen. Voor de pittige jongedame een fenomenale prestatie meteen goed voor een schepenambt. De wil van de kiezer was duidelijk. En of haar stem zal klinken in het Oosterzeelse gemeentebestuur. Ze wil graag haar steentje bijdragen voor een gezellige, gezonde, sportieve, welvarende, landelijke gemeente. (Reporter 17, foto DDL).

Haar sociaal engagement en overtuiging dreven haar ook om tijd te maken voor de verkiezingen van 26 mei 2019. Elsy was kandidaat voor CD&V — Kamer, ze stond op de 16 de plaats en klokte af op 4.028 stemmen. Een sterk debuut. Elsy De Wilde: ‘Ik ben enorm blij en dankbaar voor de steun die ik binnen en buiten Oosterzele mocht ontvangen. 4028 stemmen terwijl ik minder dan een jaar geleden nog een totaal onbekende was binnen en buiten Oosterzele. Ik zette sinds maart dit jaar mijn eerste stappen in de gemeenteraad en het schepencollege. Het was voor mij een aangename ervaring omdat hierdoor nogmaals bewezen is dat er binnen CD&V Oosterzele en ook binnen de partij CD&V steeds sprake is van teamwork! Dit teamwork, en de contacten die ik gelegd heb in deze campagneperiode, zullen zeker een positief effect hebben op de realisaties die ik nog wens te bekomen in Oosterzele de komende jaren voor zowel de jeugd, sport, communicatie en niet te vergeten, de land -en tuinbouw die me nauw aan het hart ligt’, aldus een zielsgelukkige Elsy De Wilde.         Reporter 17