Hollywood-acteur zweert trouw aan Zottegemse barbier

Paul D’Hooghe uit Gent vertrok in 2002 met enkele dollars en een valies vol dromen naar Hollywood. Niemand gaf hem een schijn van kans. Bij ons kent amper iemand zijn artiestennaam Paul Duke, maar als hij rondloopt in Venice Beach wordt hij herkend. Work-outs gaan doen in Gold’s Gym, waar ook Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger en Jean-Claude Van Damme komen, lukt niet zonder te worden aangesproken. En dat allemaal dankzij … zijn baard.

Zijn eerste jaren in Hollywood waren verre van rozengeur en maneschijn. Overdag volgde hij acteerlessen, bezocht hij gym’s om aan zijn lichaam te werken en deed hij mee aan audities. ’s Nachts werkte Paul als portier in nachtclubs. De echte rollen bleven uit tot hij zijn baard liet groeien. Een spierbundel van twee meter met een imposante baard was de geschikte look om een angstaanjagende bad guy te vertolken.

Sindsdien verwierf Paul bekendheid door onder andere een hoofdrol te spelen in de populaire tv-serie ‘Sin City Saints’. Hij vertolkte rollen in films zoals ‘Extraction’, samen met Vinnie Jones (Snatch) en Danny Glover (Lethal Weapon). Binnenkort verschijnt ‘Chase’, een actiefilm waarin hij de villain ‘Sergey’ speelt.

Die money-making baard heeft verzorging nodig en daarvoor zakt hij af naar zijn thuisland. Uiteraard in de eerste plaats om zijn familie te bezoeken, maar tevens om een bezoek te brengen aan zijn vaste barbier Thierry Van Waeyenberge van Black Cat Barber op de Zavel in Zottegem.

Wie de imposante man in de stoel ziet zitten bij onze barbier kan amper geloven dat deze spierbundel van opleiding jurist is. Hij ‘moest’ een diploma halen van zijn ouders en ging daarom rechten studeren aan de UGent. Op één voorwaarde: na zijn studies wou hij de kans krijgen om zijn acteerdroom na te jagen. Mission accomplished !!!

Trailer Chase (2019)