Roman pakt uit met alcoholvrij bier op blik

Brouwerij Roman uit Oudenaarde pakt uit met Ramon. Een lekker alcoholvrij bier (0,3% alcoholvolume) dat verfrissend eigenzinnig is. En dat is geen loze belofte. Brouwerij Roman biedt met Ramon een origineel alternatief binnen de markt van alcoholvrije bieren. Ramon is bier met karakter en uitsluitend verkrijgbaar in blik vanaf vandaag woensdag 5 juni.

Uniek brouwproces: 0,3% alcoholvolume, minder calorie ën
Door een unieke gist te gebruiken, slaagt Brouwerij Roman erin een bier te brouwen met nagenoeg geen alcoholproductie dat lekker én verrassend verfrissend is. Maar vooral ànders. Zo bevat Ramon slechts 0,3% alcoholvolume en 28 calorie ën/100ml. Het bier is dan ook een positief, natuurlijk alternatief en uitermate geschikt als dorstlesser na een sportieve inspanning of op een zonnige dag.

Het buitenbeentje van de familie
Je proeft het meteen als je een Ramon – what’s in a name – aan je lippen zet. Een onmiskenbare biersensatie die fris en lekker wegdrinkt. Maar dat is niet alles. Je ziet het ook meteen. De originele verpakking springt in het oog en bewijst dat we hier niet te maken hebben met het zoveelste alcoholvrije bier. Ramon zal enkel verkocht worden in blik. Daarmee speelt Roman in op de verschillende consumptiemomenten.

Alcoholvrije bierconsumptie blijft stijgen
De consumptie van alcoholvrije bieren is al enkele jaren aan een sterke opmars bezig en was vorig jaar zelfs het segment met de meeste groei van alle consumentengoederen. Waar in de markt van de alcoholvrije pilsbieren reeds meerdere spelers aanwezig zijn, zag Brouwerij Roman een opportuniteit binnen het segment van de alcoholvrije speciaalbieren. Ramon combineert een verfrissende en fruitige smaak met een milde bitterheid. De brouwmeesters kozen voor smaakvolle hop: Hallertauer, Galaxy en Simcoe.

Brouwerij Roman ondersteunt verantwoord alcoholgebruik
Brouwerij Roman is gekend bij bierliefhebbers met de speciaalbieren Ename, Gentse Strop, Adriaen Brouwer en Sloeber. Daarnaast heeft de brouwerij met de Roman Pils, Roman Blanche en Roman Black Label ook enkele smakelijke doordrinkers in huis. De oudste familiebrouwerij van Belgi ë doet met Ramon haar naam alle eer aan. Het assortiment is nu aangevuld met een origineel alcoholvrij bier dat twee zaken gemeen heeft met hun andere bieren: superieure kwaliteit en veel smaak. Met Ramon benadrukt Brouwerij Roman het belang dat het hecht aan verantwoord alcoholgebruik.