De cultuurcaravaan in Leeuwergem: het VOLLEDIGE programma!

Waar de Cultuurkaravaan  halt houdt, daar wordt het dorp voor één dag lang op culturele stelten gezet. Voor de vijfde editie van dit mini-straattheaterfestival trekken de caravaan naar Leeuwergem  op zondag 23 juni 2019.    

CC  Zoetegem, Jeugddienst en Stedelijke Bibliotheek Zottegem bundelen opnieuw hun krachten. Opnieuw gaan zij de samenwerking aan met lokale verenigingen en handelaars: Basisschool Het Leeuwke, Feestcomit é Leeuwergem, Wholly-Spirits, Caf é Imeland, Objectief Rexlex vzw en KVLV Leeuwergem.

Alle activiteiten zijn gratis.

Vanaf 12 uur:

Vul je picknickmand met lekkers en kom naar het dorpsplein van Leeuwergem voor een heerlijke ruilpicknick. Omdat samen eten een gezellig gebeuren is. Alle aanwezigen worden uitgenodigd en getrakteerd op een dorpstoast. De vereniging KVLV Leeuwergem neemt plaats achter het buffet. Caf é Imeland en Wholly Spirits zorgen samen voor één toog.

Een goede gastvrouw doet het gezelligheidsgehalte nog stijgen. Ze maakt het plaatje af. Ze entertaint de gasten, ze behaagt de gasten. Daarom nodigen we dit jaar de dames van Kartelle uit met hun kleed. Om te genieten, om op te zitten, om mee te maken!

Vanaf 13 uur | straattheater, animaties, muziek, spel …

Phlips Bros — Marion Camion, de poppenkast | Phlips Bros. blaast de poppenkast uit de jaren dertig nieuw leven in met deze eigenzinnige roadshow voor jong en oud. Spannend, leerrijk en opwindend. Neem rustig plaats in Marion Camion, het mobiel minitheater, en laat je onderdompelen in de wereld van de poppenkast. Met een capaciteit van twaalf personen per voorstelling en geen airco is de Marion Camion zonder twijfel één van ’s werelds meest intieme theaterzalen.

Basisschool Het Leeuwke | ter gelegenheid van Cultuurkaravaan zet Basisschool Het Leeuwke de schoolpoorten open. Je kan er fietsen op de meest gekke twee- of meerwielers, niet geschikt voor het dagelijkse fietsverkeer. Of waag je aan één van de vele volksspelen.

Sol vzw – Labyrint | Tijdens onze krinkel kronkel tocht naar ‘t hart van het labyrint, voelen, horen en ruiken we van alles. Maar de grote schat vinden we pas op het einde. Wat dat is….die hele grote schat? Nu! Daarvoor moet je zeker zelf eens het labyrint komen verkennen.

Feestcomit é Leeuwergem | Reuze jenga, kubb, mini-voetbal; het zijn maar enkele spelen waar Feestcomit é Leeuwergem aan denkt. Daag je buren of vrienden uit voor een toernooi a l’improviste en win de Leeuwergemcup!

Theater Tieret — Camera Obscura | Kijk eens naar het vogeltje! Een authentieke portretfotograaf ontvangt de gasten en lokt onschuldige passanten voor zijn lens, veelal m ét hilarische assistent, zuiders temperament en verdachte tongval. Hier en daar worden kleine kantjes subtiel bijgewerkt of verdoezeld.  

Superhallo — DJ Frietmachine| Friet met een beat! DJ Frietmachine, hoeveel frietbeat zit er in jouw aardappel? Een machine die jouw aardappel laat dansen? Komt dat zien! DJ Frietmachine is de meest swingende aardappel-installatie die er bestaat. Hij meet, weegt en bekijkt of jij geaard bent. Is dat het geval dan draait hij een vette plaat voor jou en jouw aardappel! Plaatje klaar, frietje klaar.

WTC Leeuwergem— Fietsen op rollen| Fietsen kunnen ze als de beste! WTC daagt je graag uit voor een wedstrijd, ter plaatse, op rollen!

Kickerclub Caf é Imeland — levensechte kicker | levensecht, reuzegroot, met pintje (indien gewenst)

Cin é Martiko — Musee Nostalgie | Ms DOS, Floppy Disks, Vieuwmaster, telefoneren met een draaischijf, dia’s… Voor de grote mensen is dat pure nostalgie, voor de kleine mensen exotiek ten top. We bouwen voor jou een nostalgisch museum om in op ontdekking te gaan. Volwassenen kunnen machines uit hun jeugd herontdekken en jongeren zien waar moderne communicatiemiddelen uit ontstaan zijn. Al wat oud is en misschien vergeten mag in dit pop-up museum schitteren.

Restvorm — Tetra Town |In TetraTown is alles gemaakt van melk en sap-pakken, zoals bijvoorbeeld de verpakkingen van Tetra Pak. Je kunt er lekker zitten in een tetra-stoel onder de tetra-parasol. En natuurlijk maak je je eigen unieke Tetra-hoed die je nog de hele zomer kunt dragen.

Sapperlootjes — De caravan van Meneer De Wit | Meneer DeWit trekt rond met zijn caravannetje dat al even wit is als zijn kostuum. Ook binnenin zie je niets dan witte accessoires. De bezoekers worden uitgenodigd om te helpen meer kleur in zijn leven te brengen. Met kleurpotloodjes gaan jong en oud aan de slag. De muren, tafels, stoelen, boeken, bestek,… overal mag je een tekening op maken of inkleuren.

Objectief Reflex vzw — fototentoonstelling | Objectief Reflex vzw is een fotoclub van Zottegem. Nav het Zoetegemfestival organiseren wij eind juni een fototentoonstelling in het OC van Leeuwergem. Op Cultuurkaravaan kan je de fototentoonstelling bekijken, voor de allerlaatste dag.

Eva Kahan — Frida! | Frida! is een straattheatervoorstelling voor volwassenen én kinderen. Een combinatie van clownerie, fysiek theater en comedy. Een visuele voorstelling, maar dan één waarin ook wordt gesproken. Kindvriendelijk, maar ook scherp en stout. Op maat van volwassenen, maar wel met een gezonde dosis onnozelheid.

Roulotte — tweedehandsboekenverkoop | Bibliotheek Zottegem brengt haar roulotte helemaal naar Elene voor een tweedehandsboekenverkoop

En nog langs het parcours …

Caf é imeland en Wholly Spirits vormen voor één dag één dorpstoog.

Wie met de fiets komt, wordt extra in de watten gelegd. Je kan je fiets parkeren op de daarvoor voorziene fietsparking en hoeft niet ver te wandelen.

Alle activiteiten zijn gratis. Vele zijn doorlopend, andere voorstellingen beginnen op een vast tijdstip. Op voorhand reserveren is niet nodig. Het volledige programma kan je vinden op www.zottegem.be en op www.jonginzottegem.be.