Wildfest: Glam & Sleaze aan de Dender Strip Boulevard

Zaterdag 25 mei: Extravagante kapsels , opvallende make up, veelkleurige haarbanden, slangenleren laarzen, netshirts en spandexbroeken gespot aan JC De Spiraal in Geraardsbergen.
Deze locatie werd eenmalig omgedoopt tot de ‘Whisky A Go Go’ van Vlaanderen voor het jaarlijkse “Wildfest”.
Op de affiche van het festival pronkten dit jaar: Snakebite , Aerodyne, Shiraz Lane, Midnite City, The New Roses , Crazy Lixx en ook twee Belgische bands : “Raider en Wildheart”.  
Persoonlijke blikvangers van deze editie waren:
Oudgediende ‘Rob Wylde’ van “Tigertailz” die met zijn recente band “Midnite City” het kot figuurlijk in lichterlaaie zette door het nummer ‘Here Comes The Party’, het publiek dat met verstomming geslagen werd toen Shiraz Lane zanger ‘Hannes Kett’ een buitengewoon stembereik demonstreerde, de opmerkelijke en zeer sterke prestatie van ons Belgische ‘Wildheart’ met de voorstelling van het nieuwe album “No Love” en de afsluiter “Crazy Lixx” die voor een virtuele tijdreis met nog meer 80’s sentiment zorgde en dan vooral door de opmerkelijke ‘Top Gun/Iron Eagle’ geïnspireerde background en G.I. Joe shirt van een bandlid.
Het idee van de initiatiefnemers Jan De Greve en Sven Berckmoes om deze genres een prominentere plaats te geven in de Belgische muziekwereld kent alvast een stijgend success:  
Glam Metal , Sleaze en melodieuze Hardrock verenigd onder één dak en goed voor 450 bezoekers uit verschillende Europese landen en de USA, bij deze 4de editie.
Glammetal bands halen hun inspiratie uit de ‘Glamrock’ van de jaren ‘50-‘60-‘70 en vooral uit de populaire variant die door de Amerikaanse Glam Metal golf ontstond in de muziekclubs en bars aan de Sunset Strip Boulevard in ‘Los Angeles’ .
De toenmalige nieuwe flashy golf L.A. Glam werd geleid door boegbeelden zoals
Mötley Crüe, L.A. Guns, Hanoi Rocks, Cinderella, Dokken en kreeg ook heel wat aandacht in Hollywoodsoundtracks, met een hoogtepunt voor het genre eind jaren ’80 — begin ’90 toen vooral       ‘Guns And Roses, Poison en Bon Jovi’ de MTV hitlijsten domineerden.
De Grunge veegde in ‘92 Glam geheel van de kaart,.. althans tijdelijk en als het van de fans en de organisatoren van Wildfest afhangt nooit meer!
We noteren onder voorbehoud de 5de editie van Wildfest op zaterdag 23 mei 2020 in JC De Spiraal te Geraardsbergen.
Een gezellig festival, niet te missen!