Nieuw park Anthos in de wijk Flora (Merelbeke)

Tussen het Pastoor Clausplein en de Tien Aprillaan opende het gemeentebestuur van Merelbeke zondagmiddag een nieuw publiek park met de naam “Anthos”.

De offici ële opening van het park ging gepaard met kubbtornooi, reuzespelen slackline en buurt diner en om af te sluiten een avond film in het park.

Het nieuw park ligt in de wijk Flora tussen het Pastoor Clausplein en de Tien Aprillaan. De gemeente kocht er een groot stuk van de oude tuin van Magda en Jos en zet deze open voor alle inwoners van de wijk. Het park krijgt de naam Anthos, wat bloem betekent in het Grieks. Anthos was ook een voormalige jeugdvereniging in de wijk Flora. Meer groen in het centrum van Flora is één van de doelstellingen. Samen met het bewonersplatform werd de bestemming en de inrichting bekeken. “Dit is niet alleen een groen rustpunt in de wijk maar ook een ontmoetingsplaats waar ook een barbecue en een buurtfeest kan georganiseerd worden”, zegt schepen Tim De Keukelaere.   Door de aanleg van een trage weg door het park hebben we nu ook een veilige doorsteek voor de schoolgaande jeugd. Er zijn ook plannen voor de aanleg van enkele petanque banen in het park.

X