Verhuis autobusstation Zottegem duurt langer

Zoals gewoonlijk is het autobusstation aan de Van Aelbrouckstraat, om plaats te maken voor de kermisattracties, al vanaf dinsdagochtend 4 juni verhuisd naar de achterkant van het (trein)station waar voor de bussen standplaatsen en haltes voorzien zijn in de Broeder Mareslaan.

Voor andere voertuigen is er daar parkeerverbod. Daarnaast zou er ook in theorie (volgens het desbetreffende tijdelijke politiereglement) in het gedeelte van de Broeder Mareslaan tussen de Godveerdegemstraat en Lyceumstraatstraat eenrichtingsverkeer van toepassing zijn (toegelaten richting Grotenbergestraat) maar in de praktijk blijkt dit toch niet het geval.

In plaats van zoals normaal tot de woensdagavond na de kermis, zal deze regeling ditmaal duren tot vrijdag 14 juni om 24 uur. Dit heeft te maken met de aankomst van de tweede etappe van de rittenwedstrijd Baloise Belgium Tour (de vroegere Ronde van Belgi ë) ter hoogte van het Stationsplein op donderdag 13 juni. Hetzelfde geldt ook voor de regeling in de omgeving van de Kasteelstraat. In deze straat is het eenrichtingsverkeer tijdelijk opgeheven en wordt verkeer in beide richtingen toegelaten. Om dit vlot te laten verlopen, geldt er tegelijk een parkeerverbod in het benedengedeelte van de Kasteelstraat (vanaf de Neerhofstraat) en in de Graaf van Egmontstraat.

(c.c.)