Australi ë boven in Oosterzele.

Oosterzele kermis sluit traditioneel af met de wielerwedstrijd op woensdag. Dit jaar waren de Elite dames aan de beurt.
Het had al de ganse dag geregend, maar toen de dames moesten starten was de zon aanwezig. De dreigende regenwolken boezemden wel wat schrik in, maar echt regenen deed het niet meer. De wedstrijd zelf, die zeer internationaal getint was, bleef de hele tijd gesloten. De Nieuwzeelandse Alicia Evans waagde zich aan een uitvalspoging maar werd al gauw terug tot de orde geroepen. De koers bleef zonder ook maar één noemenswaardige aanvalspoging lange tijd gesloten. Edmondson, Mathiesen en Wilkos probeerden het eens, maar hun poging droeg niet ver. Tot op 3 ronden van het einde de Australische Ashlee Ankudinoff voor de aanval koos. Op korte tijd fietste deze dame een voorsprong bij elkaar van een halve minuut. Twee ronden van het einde was dit zelfs al 40 seconden, mede door het afstoppingswerk van haar ploeggenoten. Het zag er naar uit dat deze styliste op de fiets stand zou houden maar dat was zonder het tegenwerk van de Poolse vrouwen gerekend. Zij dichtten de kloof bij het ingaan van de laatste ronde tot iets minder dan 20 seconden. En op 3 km van de aankomst werd de Australische dan ook gegrepen door het aanstormende peleton. Een massaspurt kon niet meer vermeden worden. De Australische Edmondson zette van heel ver aan om de lead-out te zijn van haar ploeggenote Clonan. Clonan kwam er echter niet meer over en het was dus Edmondson zelf die haar eerste overwinning van het seizoen wist te boeken. De Australi ërs, die hier met hun piste team aan de start kwamen, domineerden en wonnen dan ook deze wedstrijd. De Belgische Jesse Vandenbulcke mocht als derde wel nog mee op het podium.

Uitslag:
1. Edmondson Anette – Aus
2. Clonan Kristina – Aus
3. Vandenbulcke Jesse – BEL
4. Verhoeven Aurore – FRA
5. Mustonen Sara – Swe
6. Pietrzak Lucja – Pol
7. Rysj Kaja – Pol
8. Verstichelen Femke – BEL
9. Sarlin Evaa – Fin
10. Druyts Kelly – BEL