Brokkelbrug Volkershouw al 20 jaar op probleemlijst

Het Vlaamse Gewest beheert 2.618 bruggen, tunnels en duikers met een overspanning groter dan 5 meter. De overgrote meerderheid daarvan is in goede staat en bruggen gaan normaal 70 tot 80 jaar mee. Uit een recent rapport blijkt dat er 40 bruggen dringend hersteld of vervangen moeten worden. De brug aan Volkershouw, die Wetteren met Oosterzele over de E40 verbindt, pronkt al 20 jaar op de lijst

Die lijst met probleembruggen wordt maandelijks geactualiseerd. In 2018 stonden er nog 30 bruggen op de lijst, in 2019 werden het 40 bruggen. De brug aan Volkershouw was een belangrijke verbinding tussen de wijk Anker en de Wetterse deelgemeente Westrem. De brug werd zes jaar geleden gesloten voor gemotoriseerd verkeer, maar bleef toegankelijk voor voetgangers, fietsers en bromfietsers. Zowel de gemeenten Wetteren als Oosterzele bleven aandringen op een herstel bij agentschap wegen en verkeer (AWV) maar zonder gehoor. Verdere initiatieven hangen nu af van de vorming van de nieuwe Vlaamse Regering en wie Vlaams minister van mobiliteit wordt.