Hof Ter Teirlinck van Zegelsem naar Mater

Sinds enkele weken is Hof ter Teirlinck gelegen aan de N8 Brakel-Oudenaarde of Hauwaart in de schaduw van Brouwerij Roman geopend. Zaakvoerders zijn Hans Bauters en Sabine Van Den Driessche. Hof Ter Teirlinck verhuisd zo van het kasseidorp Zegelsem naar Mater. De woning of het pand waar Hans en Sabine hun oog lieten op vallen is gebouwd in 1887 en werd bewoond door de toenmalige CEO van Brouwerij Roman, met name Jozef Roman die tevens burgemeester was van Mater. Het was de twaalfde generatie uit de Roman dynastie die daar woonachtig was. Nadien is het pand nog bewoond geworden door jonkvrouw Cecile Verleyen.
Hans is afkomstig van het naburige St.-Kornelis-Horebeke en Sabine haar roots liggen in St.-Goriks-Oudenhove.
Ontdekt
Hans en Sabine ontdekten het pand in december nadat het 1,5 jaar te koop stond. Ze waren er direct verliefd op en het huis werd gekocht. Gedurende enkele maanden hebben ze heel wat renovatiewerken uitgevoerd zodat het karaktervolle pand er vandaag opgefrist uitziet en presentabel is om er een prachtig onderkomen te herbergen van Hof Ter Teirlinck.
De vele historische accenten die aanwezig waren in deze woning blijven behouden.
Brasserie restaurant
Hans en Sabine verwennen de klanten met Belgische , traditionele gerechten die in de volledig nieuw ingerichte keuken worden klaar gemaakt. Er wordt uiteraard rekening gehouden met de afwisselende, seizoensgebonden en streekproducten. We treffen er een grote verscheidenheid aan.
De nabijheid van een grote brouwerij maakt dat er gerechten worden klaargemaakt waarbij bier aan te pas komt. Zo vinden we op de kaart varkenswangetjes in Oudenaards bruin bier.
De zelfbereide thee lijkt ons eveneens een aanrader. Deze werden samengesteld door Anneleen’s Heatlhy Choice uit Brakel.
Het pand is onderverdeeld in een grote zaal, kleine zaal en een veranda. De tuin waar enkele mooie bomen aantreffen is 27are groot. Momenteel si men bezig een echt team samen te stellen zodat de keuken een hoog niveau kan halen.
Binnenkort zijn er brouwerijconcerten vertelt Hans. “ We gaan daar op inspelen met een speciale menu en bij gunstig weer is onze zomerbar open zodat men nog kan nagenieten na een concert.”
Wie Hof Ter Teirlinck zegt weet ook dat Hans gespecialiseerd is in catering. Hans:”Dit blijft zo in de toekomst al is er een kans dat dit op termijn wordt afgebouwd als we het te druk krijgen.”
B&B
Op termijn worden er enkele kamers ingericht zodat een B&B in dit pand mogelijk wordt.
We wensen de zaakvoerders nog veel succes toe!