MA&P vzw schenkt 3.500 euro aan Fonds Emilie Leus

Het bestuur van MA&P vzw (Music Amusement & Entertainment Performances) kon op vrijdag 14 juni in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke met veel trots een cheque van 3.500 euro overhandigen aan het Fonds Emilie Leus. Drijvende kracht achter MA&P Marie – Anne De Groote, geruggensteund door een enthousiast team toonde nog maar eens een groot hart voor het goede doel. Met dit bedrag is Fonds Emilie Leus in staat om Alcoscans (alcoholtesters) te financieren. Het toestel in GC De KLuize werd op vrijdagavond officieel voorgesteld en onthuld. Vincent Leus mocht als eerste het toestel gebruiken. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

De vzw Music Amusement & Entertainment Performances (MA&P vzw) organiseerde op 23 maart in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke een concert met Günther Neefs. Het werd over de ganse lijn een mooi succes. Dankzij het groot engagement en het organisatietalent zijn het concert met Günther Neefs en de vorige events uitgegroeid tot genietbare concerten met een ruime financi ële ondersteuning voor goede doelen. Een lovenswaardig initiatief. MA&P stak al meermaals de handen uit de mouwen, dit keer voor het Fonds Emilie Leus. En of Vincent Leus opgetogen was met dit mooi bedrag. Met de steun van het Fonds Emilie Leus krijgt Oosterzele twee Alcoscans: in GC De Kluize en in Den Amb8. Marie — Anne De Groote dankte alle medewerkers, sponsors, en wees op het belang van vrijwilligers,… ‘Zonder vrijwilligers kunnen we geen activiteiten doen’, speechte Marie – Anne De Groote.
Fonds Emilie Leus
Het Fonds Emilie Leus kwam tot stand na het tragisch ongeval van de 18 — jarige dochter van Vincent Leus. Op 11 november 2009 werd Emilie het slachtoffer van een ongeval in Moortsele. Ze overleed op 13 november 2009. Ze liet samen met haar vriendinnen Laetitia (18) en Lauren (17) het leven. Het ongeval werd veroorzaakt door een jongeman die na een nacht fuiven overmatig had gedronken. Geïnspireerd door de positieve en sociale ingesteldheid van Emilie zocht de familie Leus naar een manier om aan de meest dramatische gebeurtenis in hun leven een positieve wending te geven. Het Fonds Emilie Leus werd opgericht. Door info en sensibilisering op het vlak van verkeersveiligheid hoopt Fonds Emilie Leus het aantal dodelijke en zware letselongevallen in het verkeer te helpen verminderen. Preventie en sensibilisering vormen de eerste doelstellingen van het Fonds Emilie Leus. Het gebeurt onder andere via preventieactiviteiten in verband met verkeersveiligheid op middelbare scholen. Het tweede luik is het financieel ondersteunen van jonge verkeersslachtoffers met een blijvend letsel waarbij het verbeteren van de levenskwaliteit van de jongere centraal staat. Zowel individuele als groepsprojecten kunnen ondersteund worden. Het Fonds Emilie Leus plaatst nu ook Alcoscans. Een Alcoscan is een gebruiksvriendelijke alcoholtester met startknop, speciaal ontworpen voor publiek gebruik. ‘Please, don’t drink and drive’.     Reporter 17