Kosmische vernietiging in X-Men: “The Dark Phoenix”

DUISTERE WOEDE en MEESLEPENDE SUSPENSE, zijn de sleutelbegrippen van deze Zevende X-Men film.

 

Vanaf de eerste minuten word je volop meegenomen in de ACTIE van dit uiterst spannend avontuur, dat vooral draait rond de oncontroleerbare krachten van JEAN GREY aka The Dark Phoenix.

 

 

Deze superheldin, gespeeld door de vurige Aphrodite – SOPHIE TURNER ,  laat ze allen een poepie ruiken: “Zowel buitenaardse indringers, mutanten als gewone aardbewoners maken kennis met het vernietigende spoor van deze kosmische wervelstorm.   ”

De twee leidersfiguren MAGNETO (Michael Fassbender) en Professor Charles XAVIER (James McAvoy) staan machteloos en worden zowel psychologisch als fysiek zwaar op de proef gesteld in dit netelige avontuur .Gelukkig worden ze bijgestaan door onder andere Psylocke, Beast, Storm , Selene, Nightcrawler, Raven/Mystique (Jennifer Lawrence)…  waar teamwork tussen de superhelden centraal staat om een nieuwe wereldramp af te wenden. Vooral voor loverboy ‘Scott Summers’ — CYCLOPS (Tye Sheridan) is er deze keer een belangrijke taak weggelegd, waarbij zijn rode laserogen niet alleen vernietigend moeten toeslaan — maar ook ‘The Phoenix ‘ moeten overtuigen van zijn eeuwige liefde.

Het plot van deze film is herkenbaar uit eerdere actie en science fiction films.  Toch onthoud ik vooral de illustere sfeer , de knappe special effects die me doen terugdenken aan vorige decennia (vooral de bliksems die ‘Storm’ genereert), de tijdreis van 1975 naar 1992 met de karakteristieke decors en ook de aandacht voor TRAUMA’s en AFFECTSTOORNISSEN .

Vond je de vorige episode “Apocalypse” nog te zoet, dan overtuigt deze “Dark Phoenix” jou alvast van de nodige dreiging!

Een film die je ongetwijfeld op het grote doek moet gaan bekijken:   Op naar Cinema Focus!