Vakantie in zicht- Vlieg klimaatvriendelijk

Goedkoop en ecologisch vliegen

Na de herhaalde klimaatbetogingen kwam ook de vliegtuigsector onder vuur te liggen wegens de te grote CO2 uitstoot. Dat het anders kan bewijst WizzAir een grote Europese lagekostenmaatschappij. Deze maatschappij is vooral bedrijvig vanuit Charleroi en even over de grens vanuit Eindhoven. Vanuit Charleroi gaat het naar 13 verschillende bestemmingen waaronder het almaar meer in trek komende Warschau, Boedapest, Sofia en nog andere Oost-Europese bestemmingen die economisch volop in ontwikkeling zijn.

Veiligheid primeert met Airbus

De maatschappij die uitsluitend met de laatste nieuwe toestellen van Airbus vliegt, heeft het Operational Safety Audit bekomen van IATA, de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid. Ze bekwamen een 7-sterren veiligheidsbeoordeling van airlineratings.com . WizzAir biedt 650 routes aan vanuit 25 vliegbasissen en verbindt 146 bestemmingen in 44 landen.Daartoe gebruiken ze hun 113 veilige Airbus vliegtuigen waarmee ze in 2018, ruim 34 miljoen passagiers vervoerden.

Meest ecologische luchtvaartmaatschappij

Volgens de offici ële metingen verleden maand in mei 2019 uitgevoerd, had WizzAir de kleinste CO2 uitstoot per passagier, namelijk 56,5 gram CO2 per passagier per kilometer. De maatschappij publiceert maandelijks de werkelijke emissiecijfers van zijn vliegtuigen na de uitgevoerde vluchten. In niet geringe mate dragen de Europese vliegtuigen van Airbus daartoe bij. Er zijn nog 250 Airbus A321NEO in bestelling die de meest brandstof zuinige motoren bezitten en daarbij nog eens 50% minder luidruchtig zijn.

X