Deze week gratis hartritmecontrole in AZ Sint-Elisabeth

Deze week, van 17 tot 21 juni vindt nationaal opnieuw de jaarlijkse ‘Week van het Hartritme’ plaats en ook het AZ Sint-Elisabeth neemt deel aan dit sensibiliseringsinitiatief dat onder andere in het teken staat van een tijdige diagnose van voorkamerfibrillatie, de meest voorkomende hartritmestoornis.

Zowel morgen woensdag 19 als overmorgen donderdag 20 juni kan men in het Zottegemse ziekenhuis een gratis controle van het hartritme laten uitvoeren, door middel van een ‘hartfilmpje’ of elektrocardiogram met een hartmonitor. Hierbij wordt de elektrische activiteit van het hart pijnloos opgemeten gedurende een 30-tal seconden. Als uit deze test zou blijken dat u lijdt aan VKF, krijgt u een brief mee voor uw huisarts om samen met hem de verdere nodige behandeling te bespreken. Voor dit korte onderzoek van het hartritme kan men zich telkens van 14 tot 17 uur aanmelden in het ziekenhuisrestaurant op de benedenverdieping (te bereiken vanuit de hoofdinkomhal van het ziekenhuis). Het is niet nodig hiervoor op voorhand in te schrijven. Verleden jaar hebben zich in totaal bijna 600 mannen en vrouwen aangemeld om deze gratis test te laten afnemen.