Kunstenaar Dani ël Janssens stelt in Senior Resort De Kloef te Grimminge tentoon.


Dani ël Janssens


Geraardsbergen. Zondag 16 juni was er de offici ële opening van de retrospectieve tentoonstelling van de Geraardsbergse kunstenaar Dani ël Janssens (Gent 1946) in Senior Resort De Kloef te Grimminge. De tentoonstelling werd opgeluisterd door Jimmy Colman en de bewoonsters Anne De Henau (85 jaar) en Jacqueline Van de Spiegele (91 jaar). Schepen van Cultuur Ann Panis (Open VLD) en Stefaan Premereur (zaakvoerder van Beauprez Service Residenties) gaven een woordje uitleg over het werk van kunstenaar Daniel Janssens.

Beauprez Service Residenties organiseert een overzichtstentoonstelling van de Geraardsbergse beeldhouwer Dani ël Jansens (1946). Dani ël werd in Gent geboren, woonde een tijdlang in Dendermonde, maar vertoeft de laatste jaren in de Oudenbergstad. Residentie De Kloef werd niet toevallig gekozen. De locatie is een ecologische trendsetter in de zorgsector. Het gebouw werd genomineerd voor een award en kreeg in een aantal vakbladen ruime aandacht.

De tentoonstelling van Dani ël Janssens omvat een vijftigtal beeldhouwwerken in brons, hout en steen. Tevens werden een aantal van zijn tekeningen, schilderijen, gedichten en illustraties tentoongesteld. In de kunstwereld is Dani ël zeker geen onbekende en kan zowel in binnen- als buitenland op de nodige belangstelling rekenen. Zowel in Dendermonde, Aalst, Brakel als in Geraardsbergen zijn er enkele monumentale beeldhouwwerken van hem te bewonderen. Hij stelde reeds tentoon in zowel het stadhuis van Dendermonde, als in het Koetshuis te Geraardsbergen. Zowel filosofische als wetenschappelijke onderwerpen dienen als inspiratiebron voor zijn kunstwerken.

De tentoonstelling loopt van 17 juni tot 18 augustus 2019 in Senior Resort De Kloef, Klakvijverstraat 17 te Grimminge en is dagelijks open van 14 tot 17 uur. Dani ël Janssens zal iedere zondag aanwezig zijn.

Julien Borremans
Voor meer info over de kunstenaar:
Website van Dani ël Janssens