Stadhuis eindelijk toegankelijk voor minder mobiele mensen.


Geraardsbergen. Het heeft wat op zich laten wachten, maar uiteindelijk is het stadhuis nu ook toegankelijk voor minder mobiele mensen. Schepen van Openbare Werken Veerle Mertens (CD&V): ‘Minder mobiele mensen kunnen nu alle verdiepingen in het stadhuis bereiken en kunnen plechtigheden, activiteiten, gemeenteraden… bijwonen.’
Het stadhuis wordt zeer regelmatig gebruikt voor offici ële plechtigheden, vergaderingen, zittingen… De vraag naar goede toegankelijkheid voor minder mobiele mensen is dus zeer groot. Schepen Mertens: ‘Eindelijk zijn we er in geslaagd om het stadhuis volledig toegankelijk te maken voor minder mobiele mensen. Daar het om een historisch gebouw gaat, heeft de procedure lang aangesleept.’
‘Het stadhuis van Geraardsbergen is een historisch gebouw met een grote sociale, culturele en maatschappelijke nutsfactor. Het is dus van belang dat minder mobiele mensen vlot toegang krijgen tot alle delen van het gebouw.’ aldus schepen Mertens. Via de Vredestraat kunnen minder mobiele mensen een plateaulift nemen om zo vlot de lift te nemen naar andere verdiepingen. ‘Eind goed, al goed.’

Julien Borremans

X