De Romeo’s trappen voor De Windeekse Groenbuiken 6 dagen kermisplezier op gang

Kermiscomit é De Windeekse Groenbuiken viert deze zomer de 12e editie van de vernieuwde zomerkermis in Oosterzele. Op vrijdag 5 juli gaan ze van start. De inkom voor de optredens en de aansluitende kermisfuif op het Marktplein van Scheldewindeke is volledig gratis.

De aftrap wordt gegeven met de rondgang door Windeke met fanfare en reuzen. Enthousiastelingen verzamelen met fanfare, reus en sympathisanten aan zaal ’t Open Veld in de Stationsstraat om 18u. De kinderen die hen vergezellen ontvangen een verrassing. Nadien komen enkele lokale en nationale toppers naar het Marktplein: zowel the Burning Noodles, Wallbox en De Romeo’s zijn op de eerste avond van de zomerkermis te gast. Davy Gilles, Chris Van Tongelen en Gunther Levi staan als De Romeo’s al vijftien jaar op de planken en zijn geliefd in heel Vlaanderen. Zij zullen ongetwijfeld Oosterzele op zijn grondvesten laten daveren.

Zaterdagnamiddag is er een echte kindernamiddag met een voorstelling van Poppentheater Pedrolino met Pierke Pierlala in zaal De Rots op het Marktplein. Na de voorstelling kunnen de kinderen ook genieten van amusement met de Feestjuf. Voor de ouders is een cocktailbar voorzien. Ook de volgende dagen staat er heel wat leuks op het programma. Op het Marktplein, maar ook in de plaatselijke caf és én in jeugdhuis Pallieter.

Je mag opnieuw de sterkhouders van de vorige jaren verwachten: denk maar aan het groot dorpsontbijt en het aperitiefconcert met Jan Parent en zangeressen Zippora en Annelies, straatanimatie, seniorennamiddag, jaarlijkse braderie met randanimatie,…).   Aanschuiven voor het dorpsontbijt kan (tussen 8u en 11u). Er wordt wel gevraagd om kaarten op voorhand te bestellen. Volwassenen betalen 9 euro, kinderen tot 12 jaar ontbijten voor slechts 4 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij alle bestuursleden, Slagerij Vervust (Marktplein 13), via groenbuiken@gmail.com of telefonisch 0498 50 01 04 (Filip Michiels) of 0474 49 35 26 (Annelies Parent)

Ook op maandag, dinsdag en woensdag staat er voor elk wat wils nog wat ingepland. Zo organiseert ziekenzorg Scheldewindeke dinsdag een ontspanningsnamiddag voor de derde leeftijd vanaf 14u30 in feestzaal ’t Open Veld. Op de slotdag, woensdag 10 juli, staat de braderie geprogrammeerd, waarop de Groenbuiken de inwoners ook hun aperitiefstand verwelkomen. ’s Middags is er BBQ georganiseerd door KVV Windeke en ’s avonds is er de kermiskoers voor Nieuwelingen. Het volledige programma lees je op www.groenbuiken.be Alle inwoners van Oosterzele ontvangen ook een programmabrochure in de brievenbus.

De Windeekse Groenbuiken: Ruben De Gusseme, Xander De Corte, Christina Bergmans, Rita De Loore, Annelies Parent, Anneken Colpaert, Filip Michiels, Anneleen Devlaminck, Hilde Van Den Bulcke.