‘Ontbijt in een wijk’, het concept van Landelijke Gilde blijft aanslaan

Landelijke Gilde Oosterzele heeft alweer een heel geslaagd ‘Ontbijt in een wijk’ georganiseerd. Voor de editie 2019 trok men naar de wijk Anker in Oosterzele. De Ankerkerk werd een ideale locatie, de bewoners van den Anker blijven ‘hun’ Ankerkerk koesteren als een kostbaar juweel. ‘De ontmoeting’ werd ook dit jaar gestimuleerd.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

De bewoners van de wijk Anker kregen een unieke kans om deel te nemen aan een rijkelijk ontbijt. Heerlijk, om bewoners van deze wijk samen te zien ontbijten. Duidelijk , velen hadden zin in een uitgebreid ontbijt, met alles erop eraan. ‘Het bevalt ons, het sociaal contact, het gevoel één grote familie te zijn’, klinkt het vrolijk in den Anker. Het concept van de Landelijke Gilde blijft aanslaan. Het bestuur, onder voorzitterschap van Danny Meersman, blikt heel tevreden terug en kreeg veel waardering voor het lovenswaardig initiatief. ‘We gaan door met het concept en willen er elke keer een sociaal gebeuren van maken’, klinkt het eensgezind bij de hechte LG — familie. ‘Ontbijt in een wijk, moedigt het samenhorigheidsgevoel aan én een gezondere levensstijl. ‘Ontbijt in een wijk” is een mooie traditie. Gelukkig kreeg Landelijke Gilde een ruime respons. Het kan niet anders dat de rijke traditie ook in 2020 wordt verder gezet.
Aperitiefwandeling “beleefde plekjes”
Aansluitend aan het ontbijt organiseerde het Ankercomit é ‘Beleef(de)Anker’ een aperitiefwandeling. Je had de keuze tussen 5 km en 7,50 km. De wandeltocht slingerde langs heel fraaie plekjes, als daar zijn: Moortelbosstraat, Hoeymeerschstraatje, Bioktelos, Steenstraat, Heistraat, Maudeweg, Boekhoutstraat, Visschersvelorede. Bij aankomst werden de deelnemers getrakteerd op een frisdrank of cava. Er werd ronduit een mooie tocht uitgestippeld doorheen prachtige natuur. Dankzij het Ankercomit é kregen de deelnemers aan de aperitiefwandeling al een vakantiegevoel in eigen Oosterzele. Een ontspannende tocht. Kennismaken met de groene long en de landelijke rust. Heerlijk.           Reporter 17
     
X