Baanbrekend betaalconcept op festival: Pintjes ‘swipen’ op ROCK ZOTTEGEM

Als allereerste festival past ROCK ZOTTEGEM deze editie een nieuw systeem toe om drankbonnetjes aan te kopen en te ‘swipen’.

Met een zeer gebruiksvriendelijke app kunnen festivalgangers drankjes aankopen, ze kunnen hun vrienden trakteren of getrakteerd worden. “Feestvierders kunnen online drankbonnetjes aankopen voor en tijdens het festival, zo moeten ze niet aanschuiven aan de kassa. Je kan ook pintjes ‘swipen’ naar je vrienden op het festival of je kan je bijvoorbeeld laten trakteren door het thuisfront. Dit wordt ongetwijfeld een grote hit, ook op andere festivals en evenementen. We zijn blij dat we op deze verjaardagseditie van ROCK ZOTTEGEM dit nieuwe, unieke systeem lanceren,” laat organisator Kurt De Loor weten. De app heet ‘Swipedrinks’ en is vanaf nu zowel te downloaden op Iphone, als Android.

Wie helemaal niets wil missen van de optredens op ROCK ZOTTEGEM en niet wil aanschuiven om bonnetjes aan te kopen, kan nu via de zeer gebruiksvriendelijke app ‘Swipedrinks’ via de telefoon drankbonnetjes aankopen. “Het is eigenlijk poepsimpel”, aldus De Loor. “Je downloadt de app, koopt bonnetjes aan en aan onze togen kan je met diezelfde app betalen. Je moet zo niet aanschuiven aan de kassa om bonnetjes aan te kopen en je kan met een simpele klik extra bonnetjes aankopen als je er te weinig zou hebben.”

Een leuk extraatje in de app ‘Swipedrinks’ is dat je ook drankjes kan ‘swipen’. Zo kan je heel eenvoudig een pintje trakteren aan een maat die de hele andere kant van het festival staat. Of je kan je laten trakteren door de mama of de suikernonkel die thuis zitten. Met een simpele ‘swipe’ verhuizen de drankjes van de ene gsm naar de andere. Superhandig als je centen op zijn, maar je hebt toch nog dorst. Je vraagt gewoon aan het thuisfront om je enkele drankjes te trakteren. Ook heel gemakkelijk als je bijvoorbeeld nog drankbonnetjes over hebt en je keert al huiswaarts, gewoon ‘swipen’ naar vrienden die wel nog op het festival zijn.”

 Bij Coupon Solutions, de makers van ‘Swipedrinks’ zijn ze tevreden dat ze hun app op ROCK ZOTTEGEM voor het eerst gebruikt zal worden. Pieter De Troyer: “We hebben een zeer gebruiksvriendelijk systeem ontwikkeld, echt iedereen kan het gebruiken. De mogelijkheden van het systeem zijn ook eindeloos. Dit wordt ongetwijfeld een hit, ook op andere festivals. We vonden de 25ste  verjaardag van ROCK ZOTTEGEM het ideale moment om de app te lanceren. ‘Swipen’ wordt ongetwijfeld het nieuwe ‘trakteren’ op de festivals. We zijn blij dat ROCK ZOTTEGEM mee op de kar springt en hiermee opnieuw trendsettend is.

Wie de app downloadt maakt bovendien kans op gratis pintjes,” zegt Kurt De Loor. “We gaan via de ‘Swipedrinks’-app ook leuke wedstrijden organiseren. Deelnemers maken dan kans op gratis drankjes of een speciale traktatie door één van onze artiesten. Wie wil nu niet toosten met Fred Durst van Limp Bizkit of een pintje krijgen van Gers Pardoel. Misschien kunnen er zelfs pintjes ‘geswiped’ worden naar Boef?”

ROCK ZOTTEGEM 2019 gaat door op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli. Voor de volledige line-up, tickets en meer info, kan je terecht op  www.rock-zottegem.be

X