Kermis Windeke van vrijdag 5 juli tot en met woensdag 10 juli, zes dagen feest om zomer in te zetten

Van vrijdag 5 juli tot en met woensdag 10 juli geldt zes dagen de wet van ‘Kermis Windeke’. Amusement, plezier, optredens, kermisattracties, poppentheater, fuiven, dorpsontbijt, Oldtimers Classic Tour, optocht Groenbuikreus en reuzen uit buurgemeenten, aperitiefconcert, kermiskoers, BBQ, animatie, braderie, veel eten en drinken, veel kermissfeer. Elk item heeft zijn doelpubliek. (Reporter 17, foto’s Windeekse Groenbuiken, DDL)

De Windeekse Groenbuiken, onder voorzitterschap van Filip Michiels, boksten een ijzersterk programma in elkaar. Uit het programma van de 12 de editie blijkt dat er niet geraakt is aan de kwaliteit van Windeke kermis. Hoogdagen van amusement. Wie eens naar de ‘new look’ Kermis Windeke is geweest, komt nu zeker terug. Een zesdaags feest met activiteiten voor jong en oud. Kermis Windeke is uniek omdat het een zeer ruim publiek aanspreekt. De Windeekse Groenbuiken zorgen op de editie 2019 voor een mengeling van kwaliteit en breed amusement naar ieders smaak. Het menu oogt opnieuw heel appetijtelijk. Het is de bedoeling van de Windeekse Groenbuiken dat de kermis één groot volksfeest blijft. Het was tot 2007 akelig stil op het Marktplein van Scheldewindeke. Filip Michiels, Ruben De Gusseme en Pieter-Jan Seurinck besloten tussen pot en pint een kermiscomit é op te richten. Ze staken de koppen bij elkaar en nodigden de Windeekse verenigingen en geïnteresseerden uit om werk te maken van Kermis Windeke. Scheldewindeke heeft met ‘De Windeekse Groenbuiken’ ronduit een schitterend comit é. Twaalf jaar later. Ruben De Gusseme, Xander De Corte, Christina Bergmans, Rita De Loore, Annelies Parent, Anneken Colpaert, Anneleen Devlaminck, Hilde Van Den Bulcke, en de geestelijke vader van Kermis Windeke Filip Michiels, willen je ook in de twaalfde editie meesleuren in een resem feestactiviteiten.Vanaf vrijdag 5 juli barst Kermis Windeke in alle hevigheid los. Windeke opnieuw zes dagen in de ban van de kermis. Het wordt een sterke editie. Tijdens Windeke kermis worden duizenden bezoekers verwacht. De feesten profileren zich nadrukkelijk als een familiehappening.

Programma
Vrijdag 5 juli
18 u 00: Optocht Groenbuikreus en reuzen uit buurgemeenten
18 u 30: Molens open
20 u 30: The Burning Noodles
21 u 45: Wallbox
23 u 00: De Romeo’s
24 u 00: Kermisfuif met DJ William

Zaterdag 6 juli
16 u 00: Poppentheater Pedrolino met Pierke Pierlala
17 u 00 — 19 u 00 : Cocktailbar
18 u 00: Molens open
19 u 00: Randactiviteiten met kermisattracties, aansluitend Kermisfuif in Jeugdclub Pallieter
20 u 30: Toujours Banane in caf é Zappa

Zondag 7 juli
8 u 00 — 11 u 00: Dorpsontbijt
10 u 30 : Aperitiefconcert
10 u 30 : Molens open
10 u 30 — 11 u Vertrek Oldtimers Classic Tour
15 u 00: Animatie op Marktplein
15 u 00: Molens open
19 u 00: Peter Mitchel

Maandag 8 juli
9 u 30: zielmis voor overleden parochianen
16 u 30: Molens open

Dinsdag 9 juli

14 u 30: Ontspanningsnamiddag voor derde leeftijd in feestzaal‘t Open Veld

Woensdag 10 juli
8 u — 12 u: Braderie, aperitiefstand Windeekse Groenbuiken
9 u 30: Molens open
12 u 00: BBQ KVV Windeke
18 u 00: Kermiskoers nieuwelingen.
Alle leden van de Windeekse Groenbuiken zijn er van overtuigd dat er op de twaalfde editie opnieuw veel gefeest zal worden. Het kermiscomit é heeft op deze editie aan de kleinsten, de jeugd, de sportievelingen, de gezinnen en de senioren gedacht. Het hoofddoel blijft een gezellige sfeervolle kermis cre ëren. Kermis Windeke zal in de smaak vallen. De Windeekse Groenbuiken zijn er zeker van dat vele feestgangers zullen afzakken naar Kermis Windeke. De zorg voor een sterk programma voor laagdrempeligheid is de basis voor succes. Wat opvalt is de samenwerking tussen de leden van het kermiscomit é. De Windeekse Groenbuiken zijn klaar om je een fantastische kermis aan te bieden. Zorg gewoon dat je er bij bent. Reporter 17

X