BK wielrennen ook over Velzeekse wegen

Met start en aankomst in Gent staat op zondag 30 juni het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg voor dames-elite en heren-elite op de sportkalender.

De vrouwen beginnen om 10u15 op het Emile Braunplein aan een rit van 120 km (aankomst voorzien omstreeks 13u45), hun mannelijke collega’s gaan om klokslag 12 uur van start voor een tocht van 223 km. De finish van beide wedstrijden ligt aan de Watersportbaan.

Voor de dames is dit niet het geval maar voor de heren-elite, vooraleer er hen daarna nog zeven ronden van 15,5 km op Gents grondgebied wachten, zijn de parcoursbouwers voor in de eerste helft van de race zowaar de kasseien van de Paddestraat en Lippenhovestraat komen opzoeken. Samen met de kasseien van de Lange Munte in Scheldewindeke krijgen de renners deze telkens onder de wielen geschoven in een lus van 18 km die ze drie keer moeten afleggen en die ook Oosterzele, Gavere en Zwalm aandoet.

Komende vanuit laatstgenoemde buurgemeente en op weg naar Balegem (Bierman) zullen de renners deze route over Velzeekse wegen volgen: Kruisstraat, Paddestraat, Romeins Plein (kant klooster), Beugelstraat, Lippenhovestraat, Lippenseweg (Provinciebaan dwarsen) en Steenbekestraat. Het gemiddelde uurschema voorziet er de eerste passage om 12u45 en daarna nog tweemaal met telkens een klein halfuurtje tussentijd (dus omstreeks 13u15 en 13u45).

PARKEERVERBOD EN EENRICHTINGSVERKEER

Met het oog op een veilige doortocht zal er op voormelde wegen van 10u45 tot 14u15 parkeerverbod gelden. Tegelijk zal er eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in de Kruisstraat (alleen toegelaten richting Paddestraat), Paddestraat (deel tussen Ruddershovestraat en Romeins Plein, richting Romeins Plein), Lippenhovestraat (tussen Beugelstraat en Lippenseweg, richting Lippenseweg), Lippenseweg (tussen Lippenhovestraat en Provinciebaan, richting Provinciebaan) en Steenbekestraat (richting Bierman). In de Lieve-Heerstraat zal alleen plaatselijk verkeer mogen en tussen het kruispunt Beugelstraat/Lippenhovestraat en het kruispunt Lieve-Heerstraat/Romeins Plein zal geen verkeer toegelaten zijn. Ook deze verkeersmaatregelen gelden van 10u45 tot 14u15.